Με στόχο την προβολή της Αττικής ως συνόλου προορισμών, που προσφέρονται για όλες τις ταξιδιωτικές εμπειρίες, όλες τις εποχές του χρόνου, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει και πάλι στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο Π15ΙΣ, Stand 31.

Στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχει σταθερά η Περιφέρεια Αττικής στους επαγγελματίες του τουρισμού, της γαστρονομίας και τους οινοποιούς, θα φιλοξενηθεί φέτος στο περίπτερό της το νεοσύστατο συνεργατικό δίκτυο (product club) “Attica Wine & Food Experience”, προβάλλοντας με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού τις οινικές και γαστρονομικές εμπειρίες και διαδρομές της Αττικής σε Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του τουρισμού και το ευρύ κοινό.

Με την εξειδικευμένη συμμετοχή του “Attica Wine & Food Experience”, και με τη γαστρονομική υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Acropolis – Chef’s Club of Attica”, όλοι οι επισκέπτες και οι δημοσιογράφοι θα παρακολουθήσουν τεστ οινογευσίας και γευσιγνωσίας και τις τρεις ημέρες της Έκθεσης, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα Π.Ο.Π. και βραβευμένα κρασιά από τη φημισμένη αττική ποικιλία κρασιού “Σαββατιανό”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, στο χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας Αττικής, θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό για την πλούσια πολιτιστική ταυτότητα της Αττικής, με την ευγενική παραχώρηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Μουσείου της Ακρόπολης, του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής.

Επιπλέον, έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις B2B με επαγγελματίες του τουρισμού και εξειδικευμένους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα ενημερωθούν εκτενώς για τα ολοκληρωμένα τουριστικά προϊόντα και εμπειρίες για κάθε μία ξεχωριστή τουριστική αγορά, ενώ θα προμηθευτούν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με σχετικές πληροφορίες.

Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Έκθεσης, συμμετέχει στην ημερίδα με τίτλο «Στους δρόμους του Κρασιού», την οποία διοργανώνει στις 11 Νοεμβρίου 2018 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ομιλητές Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένους του Τουρισμού, και την συμμετοχή οινοποιών από ολόκληρη την επικράτεια.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, στο πλαίσιο της Philoxenia 2018, και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τη διοργάνωση της Philoxenia, έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει ταξίδι φιλοξενίας στην Αττική και εξοικείωσης για είκοσι δύο από τους επαγγελματίες του τουρισμού που θα επισκεφθούν την Έκθεση, σε μια ακόμα δράση τουριστικής προβολής των επιμέρους προορισμών της Αττικής σε εκπροσώπους μερικών από τις βασικότερες τουριστικές αγορές – στόχους της.

Η φετινή Philoxenia αναμένεται να αποδειχτεί ως η πλέον επιτυχημένη του θεσμού, και η εκπροσώπηση της Περιφέρειας Αττικής θα γίνει από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τουρισμού, κυρία Ελένη Δημοπούλου, καθώς και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, που σας προσκαλούν να επισκεφθείτε την Έκθεση, για να σας παρουσιάσουν από κοντά τις μοναδικές, αλλά και τις άγνωστες γωνιές της Αττικής.

ΔΤ (pdf) PDF 387,01 KB18/08/21 06:57:32