Η Αττική προβλήθηκε ως διεθνής θαλάσσιος τουριστικός προορισμός και στο φετινό 17ο Ναυτικό Σαλόνι Πειραιά «East Med Yacht Show», που διοργανώθηκε από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.) και τον Δήμο Πειραιά, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Η.Α.Τ.Τ.Α.) και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π.) στη Μαρίνα Ζέας του Πειραιά, από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018.

East Med Yacht Show 2018Η Περιφέρεια Αττικής και φέτος, έθεσε την έκθεση υπό την αιγίδα της και συμμετείχε ενεργά σε αυτήν, παρουσιάζοντας τον τουριστικό προορισμό της Αττικής στο περίπτερο Α28. Αναλυτικότερα, στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, η ομάδα της Διεύθυνσης Τουρισμού, ενημέρωσε το κοινό και τους επαγγελματίες του κλάδου σχετικά με τις πολλαπλές δυνατότητες της Αττικής ως προορισμό για ολιγοήμερες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δίνοντας έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό.

Στην καθιέρωση της Αττικής ως θαλάσσιου τουριστικού προορισμού διεθνούς εμβέλειας και απήχησης αναφέρθηκε και η Περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του 17ου Ναυτικού Σαλονιού Πειραιά “East Med Yacht Show” στη Μαρίνα Ζέας.

Αναλυτικότερα, κατά τον χαιρετισμό της, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παρακάτω σημεία:

«• Για άλλη μία χρονιά η Περιφέρεια Αττικής θέτει υπό την αιγίδα της το Ναυτικό Σαλόνι Πειραιά East Med Yacht Show. Η έμπρακτη αυτή στήριξη δεν είναι μια συγκυριακή αλλά μια στρατηγική επιλογή. Μια επιλογή δηλαδή που αφορά συγκεκριμένα την καθιέρωση της Αττικής ως θαλάσσιου τουριστικού προορισμού διεθνούς εμβέλειας και απήχησης.

• Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι η μεγάλη πρόκληση για την Αττική καθώς η Αττική διαθέτει εκείνες τις κρίσιμες προϋποθέσεις, όπως είναι, για παράδειγμα, η εξαιρετική ακτογραμμή της και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, που μπορούν να την καταστήσουν αναντικατάστατο προορισμό.»

East Med Yacht Show 2018Η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στο “EastMedYachtShow” έκλεισε με θετικά σχόλια από πληθώρα επισκεπτών που έλαβαν έντυπο ενημερωτικό υλικό και εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα παράλια της Αττικής και την «Αττική Ριβιέρα» για τις διακοπές τους.

Πληροφορίες :
Διεύθυνση Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής

tourismos@patt.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF 471,05 KB18/08/21 06:00:53