Η Περιφέρεια Αττικής, με συνεχή συμμετοχή και εκπροσώπηση σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις που αφορούν την τουριστική αγορά σε διεθνές επίπεδο, ετοιμάζεται να υποδεχθεί και φέτος το διεθνές κοινό και τους επαγγελματίες του Τουρισμού στη Διεθνή Διαδικτυακή Τουριστική Έκθεση «ITB Berlin – NOW 2021 (Virtual)» www.itb-now.com. H ΙΤΒ Berlin, η μεγαλύτερη τουριστική Έκθεση στον κόσμο, θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου 2021, πλήρως ψηφιακά, ως μια πλατφόρμα Β2Β προσαρμοσμένη άψογα στις τρέχουσες συνθήκες και απαιτήσεις, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί η Αττική ως μοναδικό σύνολο προορισμών για ολιγοήμερες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στην Έκθεση κατόπιν πρόσκλησης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ως συνεκθέτης στο εικονικό περίπτερό του, ενώ την παρουσία της φέτος θα πλαισιώνουν ο Δήμος Πόρου και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων όπως: το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π.),  με στόχο την προβολή του θαλάσσιου τουρισμού στην Αττική, και το επαγγελματικό- συνεργατικό δίκτυο – Product Club «Attica Wine & Food Experience», με στόχο την προβολή του οινικού και γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής.

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη:

«Ενισχύουμε την εξωστρέφεια της Αττικής μέσα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις που συμβάλλουν στην ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. Στοχεύουμε μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες να στρέψουμε το ενδιαφέρον στην Αττική μας και να την καταστήσουμε παγκόσμιο brandname. Αυτή την περίοδο το μεγάλο μας στοίχημα είναι να βγούμε νικητές από την πανδημία και να είμαστε σε θέση το καλοκαίρι να υποδεχθούμε ξανά, με ασφάλεια, τουρίστες απ’όλο τον κόσμο. Η εμπειρία που αποκτήσαμε όλο αυτό το διάστημα απαιτείται να μετεξελιχθεί σε γνώση και πράξεις για να βάλλουμε σε νέες βάσεις παραγωγικούς πυλώνες όπως είναι ο Τουρισμός.  Είναι σημαντικό που  ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα δοθούν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα διατεθεί για την ενίσχυση του Τουρισμού. Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τα οποία χρειάζεται να αναδειχθούν. Στην Αττική, στο πλαίσιο του  στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για τη Βιώσιμη Πράσινη Ανάπτυξη, μπορούν να υλοποιηθούν προγράμματα που θα συμβάλλουν στην εδραίωση του θεματικού Τουρισμού (π.χ. Τουρισμός Υγείας), στην Ευεξία και την ψυχοσωματική Υγεία. Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση αυτής της πολύ σημαντικής Έκθεσης». 

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και οι συνεκθέτες της Περιφέρειας Αττικής θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις πολλαπλές δυνατότητες που παρέχει η πλατφόρμα της Έκθεσης για άμεση δικτύωση με όλους τους εκθέτες, ομιλητές και επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της ITB Berlin – NOW 2021, προγραμματίζονται διαδικτυακές συναντήσεις (Β2Β) με επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς και διαμορφωτές της κοινής γνώμης από ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να προβληθούν τα κυριότερα ώριμα τουριστικά προϊόντα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των επιμέρους προορισμών της Αττικής, από το πλούσιο θεματικό και γεωγραφικό χαρτοφυλάκιο της.

Ήδη, η Αττική κατέχει εξέχουσα θέση στις προτιμήσεις του γερμανικού κοινού, το οποίο εκδηλώνει σταθερά το ενδιαφέρον του για:

  • τον μοναδικό πολιτιστικό πλούτο, τα πολυάριθμα μουσεία και τους σύγχρονους χώρους πολιτισμού, καθώς και για τις εκδηλώσεις, γιορτές και φεστιβάλ, που αποτελούν κορυφαίες εμπειρίες ενός αξέχαστου πολιτιστικού ταξιδιού στην Αττική,
  • την εμπνευσμένη γαστρονομία και την εξαιρετική οινοπαραγωγή της Αττικής, από τη μητροπολιτική Αθήνα και τα προάστιά της, μέχρι την Αττική Ριβιέρα, την περιοχή των Μεσογείων και τα νησιά του Αργοσαρωνικού,
  • τις υπαίθριες αθλητικές και εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, ιππασία, κ.ά.
  • τον θαλάσσιο τουρισμό, την ιστιοπλοΐα και το island hopping στους νησιωτικούς προορισμούς της Αττικής.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (PDF) PDF 478,23 KB19/08/21 08:49:32
ITB2021 Region of Attica JPG 199,46 KB19/08/21 08:49:33