• Κατά 52 Εκατομμύρια Ευρώ αυξήθηκαν τα έσοδα της

Περιφέρειας Αττικής

  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΑΝΕΙΑ ΟΥΤΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ
  • Στα 460 Εκατομμύρια Ευρώ διαμορφώθηκε ο Προϋπολογισμός 2013
  • Πρόταση της Περιφέρειας για δυο νέους παιδικούς σταθμούς ή έναν μεγάλο στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

 

Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός:

–          Η αύξηση των εσόδων μας είναι αποτέλεσμα χρηστής και νοικοκυρεμένης διαχείρισης που υλοποιούμε από το 2003, αλλά και επίπονων και επίμονων αγώνων για τη διασφάλιση των πόρων μας

–          Πουθενά μέσα στον Προϋπολογισμό μας δεν υπάρχουν εγγραφές για δάνεια και ελλείμματα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν

–          Σήμερα που το Κράτος είναι καταχρεωμένο, οι δημόσιοι οργανισμοί καταγράφουν μόνο ελλείμματα και χρέη, εμείς με τη σωστή πολιτική μας από το 2003 συνεχίζουμε, αυξάνουμε τα έσοδα μας και παράγουμε έργο. Αυτό έγινε με υπεύθυνη προσπάθεια και σκληρή δουλειά

 

Κατά 52 εκατομμύρια Ευρώ αυξήθηκαν τα έσοδα της Περιφέρειας Αττικής στον Προϋπολογισμό της για το Οικονομικό Έτος 2013, ο οποίος διαμορφώνεται στα 460 εκατομμύρια Ευρώ. Το στοιχείο αυτό αποτέλεσε το βασικό χαρακτηριστικό της 3η Τροποποίησής του, την οποία ενέκρινε, κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια πρόσφατης Συνεδρίασής του.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Η αύξηση των εσόδων μας κατά 52 εκατομμύρια Ευρώ στον Προϋπολογισμό του 2013 είναι αποτέλεσμα της χρηστής και νοικοκυρεμένης διαχείρισης που κάναμε ήδη από το 2003 και συνεχίζουμε. Πουθενά μέσα στον Προϋπολογισμό μας δεν υπάρχουν εγγραφές για δάνεια και ελλείμματα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν.

Δεν αρκεστήκαμε όμως σε μια συνετή διαχειριστική πολιτική και μόνο. Για να διασφαλίσουμε τα έσοδα και τους πόρους της Περιφέρειας, σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να δώσουμε αγώνα, για να διαφυλάξουμε τους πόρους μας και να συνεχίσουμε το αναπτυξιακό μας έργο προς όφελος των πολιτών».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ίδιας Συνεδρίασης και μετά από διαλογική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, αποφασίστηκε η ακύρωση της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την κατασκευή πρότυπου βιοκλιματικού παιδικού σταθμού στην Αμφιάλη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, πρότεινε η μελέτη του έργου να συμπληρωθεί, να επανακηρυχθεί ο Διαγωνισμός με τη διαδικασία της ανοιχτής δημοπρασίας και μάλιστα τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει την πρόθεση να καλύψει το κόστος της νέας μελέτης και της κατασκευής όχι μόνο του συγκεκριμένου έργου, αλλά και δεύτερου παιδικού σταθμού στην περιοχή ή την κατασκευή ενός μεγάλου παιδικού σταθμού σε οικόπεδο που θα υποδείξει ο Δήμος. Ο Δήμαρχος της περιοχής, κ. Λουκάς Τζανής, ο οποίος συμμετείχε στη Συνεδρίαση, συμφώνησε με την πρόταση του Περιφερειάρχη και δέχτηκε την ανοιχτή πρόσκληση ώστε η οποιαδήποτε πρόταση που θα κάνει ο Δήμος να περάσει από την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός σημείωσε: «Σε μια περίοδο που και το τελευταίο ευρώ που δίνουν οι δημόσιοι φορείς πρέπει να είναι απόλυτα ανταποδοτικό για τους πολίτες, θα ήταν προκλητικό να προχωρήσουμε με την κατασκευή ενός πολυτελούς παιδικού σταθμού. Αντί αυτού, προτείνουμε την κατασκευή και δεύτερου παιδικού σταθμού, που θα ανακουφίσει τους γονείς, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη εργατούπολη που βιώνει έντονα τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης. Σήμερα που η ελληνική οικογένεια δοκιμάζεται κάτω από ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες, εμείς στεκόμαστε αρωγοί. Αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι το έργο όλων μας πρέπει να είναι χρήσιμο για τους πολίτες και να τηρούνται απόλυτα οι όροι της αναλογικότητας, της χρηστής διαχείρισης και της οικονομίας με στόχο να αποδίδεται στους πολίτες το μέγιστο όφελος».

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αυτό είχε αρχικά (το 2008) ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Θησέας», στην πορεία όμως επειδή το συγκεκριμένο Πρόγραμμα σταμάτησε, η υλοποίησή του έμεινε μετέωρη και δεν προχώρησε ποτέ. Ο προϋπολογισμός ανερχόταν στα 2.400.000 Ευρώ και αφορούσε στην κατασκευή ενός πρότυπου βιοκλιματικού παιδικού σταθμού στην Αμφιάλη, συνολικής πραγματοποιούμενης δόμησης περίπου 815 τ.μ., προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στο Δήμο.

Στο αρχείο που επισυνάπτεται θα βρείτε την εισήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής για την 3η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού για το Οικονομικό Έτος 2013.