Την πράξη ένταξης στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 ενός ακόμη πολύ σημαντικού έργου υποδομής με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων περιοχών Αγ. Άννας –Αγ. Παρασκευής – Χαμομύλου του Δήμου Αχαρνών», του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2.273.000,00 €.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου πρόκειται να κατασκευαστούν αγωγοί ακαθάρτων συνολικού μήκους 6.072,55 μέτρων. Οι αγωγοί θα είναι υπόγειοι και εγκιβωτισμένοι με άμμο. Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Δήμος Αχαρνών.

Σημειώνεται ότι από 1-7-2011 η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει στο ΠΕΠ Αττικής 124 έργα προϋπολογισμού 545 εκ. €, συμβάλλοντας αποφασιστικά τόσο στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων, που αποτελεί ζητούμενο για την τόνωση της εθνικής οικονομίας και της απασχόλησης, όσο και στην επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επεσήμανε ότι «Η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων προς όφελος των πολιτών της Αττικής αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο. Για το λόγο αυτό αφιερώνουμε καθημερινά και σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής όλες μας τις δυνάμεις, για να μην χαθούν κονδύλια που θα φέρουν ανάπτυξη και υποδομές εκεί που οι περιοχές μας υστερούν. Όταν α’ και β’ βαθμός αυτοδιοίκησης συνεργάζονται αρμονικά, τότε το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο δυνατό για τα 5 εκ. πολιτών της Αττικής. Ο χρόνος ωστόσο δεν είναι με το μέρος μας. Θα πρέπει όλοι οι συναρμόδιοι φορείς από την Κεντρική Διοίκηση μέχρι την Αυτοδιοίκηση να τρέξουμε με γρήγορους ρυθμούς. Για το λόγο αυτό απευθύνω ξανά έκκληση προς όλους: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια. Και για όσα έργα έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής αλλά δεν συμβασιοποιούνται, ελλοχεύει ο κίνδυνος απένταξής τους».