Mε διαφάνεια, νομιμότητα κι αποτελεσματικότητα, η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής υλοποιεί δράσεις πολιτικής προστασίας.
Η παράταξη της κας Δούρου είναι η τελευταία που δικαιούται να δίνει μαθήματα αποτελεσματικής διαχείρισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η παράταξη «Δύναμη Ζωής» με επικεφαλής την κα Δούρου, σχετικά με τη σύμβαση για την απομάκρυνση της εύφλεκτης φυτικής ύλης από πρανή και νησίδες των δρόμων της Δυτικής Αττική για το 2022, αποδεικνύει την έλλειψη μέτρου και το απαράμιλλο θράσος της αντιπολίτευσης.
Με τρία μεγάλα ψέματα επιχειρούν να παρουσιάζουν το άσπρο- μαύρο και να δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις για ένα ζήτημα, που αφορά την προστασία των ζωών και των περιουσιών των πολιτών της Δυτικής Αττικής.
Στα ψέματα αυτά απαντάμε με τρεις αλήθειες
Ψέμα πρώτο, εγκαλούν τη σημερινή Διοίκηση ότι υπέγραψε καθυστερημένα τη σύμβαση για την απομάκρυνση της εύφλεκτης φυτικής ύλης από πρανή και νησίδες των δρόμων της Δυτικής Αττική για το 2022, κι όχι πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου , τον Μάιο του 2022. Πρόκειται για ψέμα.
Η αλήθεια είναι πως :
- η Διοίκηση της κας Δούρου ήταν αυτή που υπέγραφε τις συμβάσεις καθαρισμού και αποψίλωσης με μεγάλη καθυστέρηση ( 2015- 29 Ιουνίου, 2016-15 Σεπτεμβρίου, 2017-28 Ιουλίου, 2018- 9 Αυγούστου, 2019- 5 Μαΐου γιατί ήταν προεκλογική χρονιά και είχε προηγηθεί το Μάτι)
- η σημερινή διοίκηση ξεκίνησε τις εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης το 2022, από τις 20 Μαίου.
Ψέμα δεύτερο, εγκαλούν τη σημερινή Διοίκηση ότι δεν ακολούθησε διαφανείς διαδικασίες για την επιλογή του αναδόχου, βάζοντας φωτογραφικές προδιαγραφές στις διαδικασίες ανάθεσης.
Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή Διοίκηση :
· Για πρώτη φορά γίνεται διαγωνιστική διαδικασία με διάρκεια τριών ετών, κι όχι ετήσια, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον καθυστερήσεις.
- Ακολουθεί την πρακτική
- Για πρώτη φορά για τη συγκεκριμένη δράση προκηρύχθηκε διεθνής ανοικτός διαγωνισμός , η πιο καθαρή και διαφανής διαδικασία .
- Ενώ επίσης για πρώτη φορά η αντίστοιχη διαδικασία πέρασε από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε αντίθεση με ότι γινόταν την περίοδο Δούρου.
Ψέμα τρίτο, υποστηρίζουν ότι λόγω των επιλογών της σημερινής Διοίκησης, έχει αυξηθεί το κόστος της συγκεκριμένης υπηρεσίας , ενώ εκείνοι πετύχαιναν καλύτερες τιμές.
Η αλήθεια είναι πως αν μελετήσει κάποιος τις συμβάσεις, θα αντιληφθεί πως η σημερινή Διοίκηση πέτυχε την ίδια τιμή ανά παρεχόμενη εργασία με τις τιμές των συμβάσεων του παρελθόντος, παρά το γεγονός ότι έχουν αλλάξει ριζικά οι οικονομικές συνθήκες κι έχει ανέβει κατακόρυφα το κόστος των συγκεκριμένων εργασιών.
Τελικά , όχι μόνο στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών και φαινομένων , αλλά ούτε και στη δημιουργική λογιστική αποδεικνύονται ικανοί οι εκπρόσωποι της Δύναμης Ζωής και η επικεφαλής τους.
Ο σοφός λαός μας έχει μια παροιμία που ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση μας: Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάμε για σκοινί.
H κα Δούρου και η παράταξη Δύναμη Ζωής διάλεξαν να αντιπαρατεθούν με τη σημερινή Διοίκηση σε ένα ζήτημα που ξυπνά σε όλους τους πολίτες της Αττικής, δυσάρεστες μνήμες.
Ας μην σκαλίζουν το παρελθόν, γιατί στις ντουλάπες τους υπάρχουν ακόμη πολλοί σκελετοί.
Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής
Ελ. Κοσμόπουλος