Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Α. Μαυρίδη

photo-likovrisi-1-1000x666

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με όλους τους Δημάρχους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια αλλά και για τις τοπικές ανάγκες, υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης Α. Μαυρίδη.
Στη συνάντηση μετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το έργο της ανέγερσης του ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη με χρηματοδότηση που διασφάλισε η Περιφέρεια ύψους 750.000 ευρώ, μετά την παραχώρηση οικοπέδου του ΕΦΚΑ από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκη. Ο κ. Μαυρίδης τόνισε πως η μελέτη που είναι ώριμη προς δημοπράτηση ήδη έχει κατατεθεί στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας και ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως το έργο είναι στις απόλυτες προτεραιότητες της Περιφέρειας. Σ΄αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε, το έργο εντάσσεται άμεσα στη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, προκειμένου να ξεκινήσει το δυνατόν συντομότερο.
«Στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η δημιουργία υποδομών, καθώς και η χρηματοδότηση για την ανέγερση κοινωνικών δομών, οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με έμφαση στα άτομα τρίτης ηλικίας για τα οποία τρέφουμε απόλυτο σεβασμό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

photo-likovrisi-2-1000x666

Επιπρόσθετα κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης ζήτησε από τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πέυκης να ετοιμάσει μελέτες για έργα διευθέτησης όμβριων υδάτων, επισημαίνοντας πως η διοίκηση της Περιφέρειας εστιάζει και εκτελεί με γρήγορους ρυθμούς έργα θωράκισης των πόλεων και αποτελεσματικής προστασίας των πολιτών σε όλη την Αττική, όταν υπάρχουν ώριμες μελέτες.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά από τον Δήμαρχο για τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σε έργα οδοποιίας, με τον Περιφερειάρχη να τονίζει πως σε συνεννόηση με την κυβέρνηση γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα ολιστικά, σε όλους τους Δήμους της Αττικής, από τις αρχές του επόμενου έτους.

Παράλληλα ο κ. Μαυρίδης υπογράμμισε την ανάγκη δρομολόγησης έργων ανάπλασης και αναβάθμισης του κλειστού Γυμναστηρίου «Χ. Μωραίτης», το λεγόμενο Μπαλόνι, στο Δήμο. Ο κ. Πατούλης τόνισε πως στη βούληση της Περιφέρειας είναι τα έργα να δρομολογηθούν άμεσα ,καθώς η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών σε τοπικό επίπεδο είναι ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης.
«Στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι πάντα ο πολίτης και οι ανάγκες του και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε καθημερινά, σε συνεργασία με τους Δήμους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο κ. Μαυρίδης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη γενικότερη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών στην περιοχή.