Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

 «Σε μία εξαιρετικά δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία, η οποία θέτει σε καθημερινή δοκιμασία τους Έλληνες, η άσκηση των τεσσάρων βασικών καταναλωτικών δικαιωμάτων αποτελεί πλέον μονόδρομο: ικανοποίηση των βασικών αναγκών, ασφάλεια, πληροφόρηση και επιλογή.

Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζουμε αδιάλειπτα τους ελέγχους από όλες τις διευθύνσεις, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι όσοι δεν σέβονται τους καταναλωτές και παρανομούν, θα τιμωρούνται αυστηρά. Ακόμη θέλω να συστήσω στους καταναλωτές να διερευνούν πάντοτε τη σχέση ποιότητας – τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που επιλέγουν αλλά και να στηρίζουν την τοπική αγορά.

Θέλω, τέλος, να θυμίσω ότι πριν από μισό αιώνα ο Τζον Κένεντι, σε μια μνημειώδη ομιλία του στο Κογκρέσο είχε πει μεταξύ άλλων:

«Καταναλωτές είμαστε όλοι! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική μονάδα, η οποία επηρεάζει αλλά και επηρεάζεται σχεδόν από κάθε δημόσια ή ιδιωτική οικονομική απόφαση. Ο καταναλωτής είναι η μόνη σημαίνουσα οικονομική μονάδα, η οποία δεν είναι αποτελεσματικά οργανωμένη και της οποίας οι απόψεις δεν ακούγονται».