Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (με τίτλο: «Και όμως, λεφτά υπάρχουν – Ο δρόμος για το Θέατρο Διονύσου είναι πέντε μήνες κλειστός», ημερομηνία δημοσίευσης: 17.05.2013), στο οποίο γινόταν αναφορά στη σημαντική καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στο έργο της αναστήλωσης του Θεάτρου του Διονύσου, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Το 2009, το Νομαρχιακό Συμβούλιο της τότε Νομαρχίας Αθηνών, μετά από πρότασή μου, ενέκρινε ομόφωνα τη χρηματοδότηση της αναστήλωσης του Θεάτρου του Διονύσου με 6 εκατομμύρια Ευρώ και μάλιστα από πόρους της Νομαρχίας Αθηνών.

Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια και το σημαντικό αυτό έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Τότε (το 2009), ως Νομάρχης Αθηνών είχα ξαφνιαστεί που ένα τόσο σημαντικό μνημείο για την πόλη της Αθήνας, αλλά και για όλη τη χώρα δεν έβρισκε χρηματοδότηση. Εμείς διαθέσαμε τα 6 εκατομμύρια Ευρώ στο Υπουργείο Πολιτισμού και τα ενέταξαν στον προϋπολογισμό τους.

Σήμερα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά δυστυχώς ότι το τέρας της γραφειοκρατίας είναι ανίκητο. Παρ’ όλο που η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε τα χρήματα αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί καμία ενέργεια δεν έχει γίνει, ώστε να αναδειχθεί το Αρχαίο αυτό Θέατρο. Ένα τόσο σημαντικό μνημείο απαράμιλλης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας παραμένει δέσμιο των γνωστών ελληνικών αγκυλώσεων και γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Μάλιστα, ακριβώς ένα μήνα πριν, στις 15.04.2013 απέστειλα επιστολή προς τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη (αριθμ. πρωτ. 75383), με την οποία εξέφρασα την αγωνία μου για την πορεία υλοποίησης των εργασιών αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου, δεδομένου ότι έχει εδώ και καιρό εκταμιευθεί το σύνολο του προϋπολογισθέντος ποσού από την Περιφέρεια Αττικής, βάσει της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης.

Παραφράζοντας τον Αριστοφάνη, έργα του οποίου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου, ο οποίος είχε πει ότι «Ουδέν εστί θηρίον γυναικός αμαχώτερον», δηλαδή δεν υπάρχει θηρίο πιο δύσκολο να πολεμήσεις από τη γυναίκα, θα έλεγα ότι δεν υπάρχει θηρίο πιο δύσκολο να πολεμήσεις από τη γραφειοκρατία».