Συγχαίρω όλους τους μαθητές και μαθήτριές μας που η πολύχρονη και επίπονη προσπάθειά τους στέφθηκε σήμερα με επιτυχία. Με την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ανοίγει ένας νέος δρόμος στη ζωή τους, ένα προσωπικό ταξίδι ονείρων και προσδοκιών.

Απευθυνόμενος όμως και σε όσους μαθητές δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι καμία προσπάθεια για γνώση δεν πάει χαμένη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καμφθούν στον αγώνα για την εκπλήρωση των ονείρων τους. Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένας από τους πολλούς σταθμούς στο ταξίδι της ζωής μας, το οποίο είναι πάντα γεμάτο προκλήσεις, ευκαιρίες και ενδιαφέρουσες επιλογές.

Παράλληλα, θέλω να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια τόσο στους καθηγητές που στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα των μαθητών, όσο και στις οικογένειες των παιδιών, που και αυτοί με τη δική τους αγωνία, παρείχαν κάθε ηθική και ψυχολογική στήριξη.

Από την πλευρά μας, ως Αυτοδιοίκηση, έχουμε καθήκον και υποχρέωση να συμβάλλουμε προκειμένου να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα διευκολύνουν την επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων μας, οι οποίοι είναι η ελπίδα για το μέλλον.