Με αφορμή τις δικαιολογημένες αντιδράσεις πολιτών για τη δυσλειτουργία του δικτύου καλωδιακής τηλεόρασης που δεν υποστηρίζει το ψηφιακό σήμα στις περιοχές Πλάκας, Εξαρχείων και Κολωνακίου από σήμερα, Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012, η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει ότι:

  • Δεν έχει περιέλθει σε γνώση της Περιφέρειας Αττικής  καμία ενημέρωση και καμία πληροφορία σχετικά με τις εργασίες μετατροπής του δικτύου, ούτε της έχει μεταφερθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κανένα αρχείο με το υπάρχον δίκτυο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, τις εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, τις συμβάσεις που εκτελούνται, τις εργασίες συντήρησης ή αναβάθμισής του κ.λ.π.
  • Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει υπογράψει κανένα πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής για την συγκεκριμένη αρμοδιότητα από το Υπουργείο και  ουδέποτε μεταφέρθηκε σε αυτήν το αντίστοιχο προσωπικό και οι ανάλογοι πόροι, όπως ρητά ορίζει ο Νόμος και το Σύνταγμα.
  • Μέχρι και σήμερα όλο αυτό το υλικό το διαχειρίζεται αποκλειστικά το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Δ/νση Δ13 – Ηλεκτρομηχανολογικών Εφαρμογών & Μηχ/κού Εξοπλισμού. Τηλ/νο Γραμματείας: 210-8832340).
  • Ευθύνες για ενδεχόμενη δυσλειτουργία του συστήματος από σήμερα, 20 Ιουλίου 2012,  στις συγκεκριμένες περιοχές, θα πρέπει να αναζητηθούν αποκλειστικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Είναι ντροπή για το κράτος να μεταφέρει μια αρμοδιότητα από Υπουργείο σε Υπουργείο, μέχρι να βρει το επόμενο θύμα, στο οποίο θα μεταβιβάσει  τις ευθύνες του, χωρίς να του μεταφέρει, αφενός την αυτονόητη ενημέρωση, αφετέρου τις αντίστοιχες πιστώσεις, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο νόμος.

Ας σοβαρευτεί επιτέλους κι ας αποφασίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, να διορθώσει τα κακώς κείμενα,  γιατί η υπομονή των πολιτών δοκιμάζεται».