Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών διοργάνωσαν την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, στο αμφιθέατρο του Κολλεγίου Αθηνών βραδιά πολιτισμού, με θέμα «Της Αγάπης Χρώματα», με πρωταγωνιστές μαθητές, οι οποίοι επινόησαν, επεξεργάστηκαν και απέδωσαν μουσικά, εικαστικά και δραματοποιημένα τα βιώματα, τις αξίες και τις αναζητήσεις τους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καθηγητές, μαθητές και γονείς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Κώστας Μανιάτης, στην ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο πολιτισμός αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση μιας βιώσιμης ανάπτυξης και ως εκ τούτου πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της αυτοδιοίκησης. Η φρεσκάδα και η δημιουργικότητα της νέας γενιάς είναι οι άξονες πάνω στους οποίους κινείται η σημερινή εκδήλωση. Η αγάπη, όπως μαρτυρεί και ο τίτλος, είναι μία από τις κορυφαίες πανανθρώπινες διαχρονικές αξίες που μιλά στις καρδιές όλων μας. Οι μορφές της, δηλαδή, τα χρώματα της, είναι ό,τι γοητεύει και συγκινεί την καρδιά του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν τα χρώματα αυτά αποτυπώνονται από τα πινέλα της μαθητικής φαντασίας».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε σχετικά:

«Δημιουργικότητα, αυθορμητισμός, φαντασία και ειλικρίνεια. Κι ένας κόσμος που φαντάζει διαφορετικός στα παιδικά μάτια , ένας κόσμος φτιαγμένος από χρώματα, συναισθήματα, ευαισθησία και αθωότητα . Τα παιδιά  μας εντυπωσιάζουν με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα και μας εμπνέουν. Με την εκδήλωση αυτή τους δίνουμε χώρο και χρόνο για να μας εκπλήξουν για άλλη μια φορά με τις πρωτότυπες ιδέες και την αστείρευτη δημιουργικότητά τους. Ας σταθούμε όλοι με ευθύνη απέναντί τους και ας αφουγκραστούμε αυτά που έχουν να μας πουν. Και μέσα από τη δική τους ματιά, ας ξεναγηθούμε στον όμορφο κόσμο τους».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και της Δ/νσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας και την παρακολούθησαν δωρεάν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προβολή του σημαντικού έργου που μπορεί να προκύψει από τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας με την Αυτοδιοίκηση.