Γ. Πατούλης: «Χέρι-χέρι με τους Δήμους της Αττικής αλλάζουμε την κουλτούρα των πολιτών, βάζουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας»

photo-marathonas-6-1000x718

Με την παράδοση στον Δήμο Μαραθώνα ενός ακόμα σύγχρονου απορριμματοφόρου συλλογής στερεών αποβλήτων και 500 καφέ κάδων, συνεχίστηκε σήμερα ο κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής.

Επισημαίνεται πως εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Τον εξοπλισμό παρέδωσε στον Δήμαρχο Μαραθώνα Σ. Τσίρκα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος εξήρε τη συνεργασία της Περιφέρειας με τη διοίκηση του Δήμου σε όλα τα επίπεδα και τον συνεχάρη για την προσπάθεια που καταβάλλει στον τομέα της ανακύκλωσης.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός, οι Αντιδήμαρχοι Μαραθώνα Γ. Ζορμπάς, Ν. Καραγιάννης και Χ. Στάμος.

photo-marathonas-4-1000x718

 Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε εδώ, στον δήμο Μαραθώνα με τον άξιο Δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα, παραδίδοντας ακόμη ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και 500 καφέ κάδους ανακύκλωσης. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί, Περιφέρεια, δημοτική αρχή και πολίτες θα συνδιαμορφώσουμε μία νέα κουλτούρα ανακύκλωσης για μια πιο ορθή και περιβαλλοντικά βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Με σταθερά βήματα και με ισχυρές συνεργασίες πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά, για να καταστήσουμε την Αττική πρώτη «Πράσινη Περιφέρεια» της χώρας, πρωταγωνιστή στην ανακύκλωση και στην υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Στόχος μας να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο να μην υπάρχουν χωματερές και παράλληλα να μην επιβαρύνονται οι δημότες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας σημείωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη που για ακόμη μια φορά βρίσκεται κοντά μας συνεισφέροντας στην προσπάθειά μας στον τομέα της ανακύκλωσης. Όπως για την Περιφέρεια έτσι και για εμάς αποτελεί  βασικό μας στόχο, να μπορέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να μειώσουμε τα σκουπίδια που φτάνουν στις χωματερές. Όλοι μαζί πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε και πρέπει να μπούμε σε μια νέα εποχή στηρίζοντας την προσπάθεια ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας».

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link:

https://youtu.be/tfyvJMADeQg


photo-marathonas-1-1000x667
photo-marathonas-2-1000x667
photo-marathonas-3-1000x718
photo-marathonas-5-1000x667