Με αφορμή την απόφαση για την πολιτική κινητοποίηση των οδηγών απορριμματοφόρων οχημάτων και φορτηγών των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υπογραμμίζει:

«Η διαδικασία της πολιτικής κινητοποίησης είναι μια διαδικασία που προβλέπεται στο νόμο. Είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να υλοποιήσουμε.

Η αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής εξαντλείται στην υλοποίηση της διαδικασίας επίδοσης των φύλλων επίταξης στους Δήμους.

Θέλω να υπογραμμίσω πως εδώ και 5 ημέρες καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, για να μαζευτούν τα απορρίμματα. Εκκλήσεις στους υπευθύνους για διάλογο, πρωτοβουλίες, αποκομιδή απορριμμάτων από ευαίσθητους χώρους, όπως σχολεία και νοσοκομεία. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι άλλο τα δικαιώματα των εργαζομένων και άλλο η ζωή και η υγεία 5 εκ. πολιτών.

Επαναλαμβάνω την έκκληση που κάνω από την πρώτη στιγμή, να επικρατήσει ο κοινός νους προς όφελος της κοινωνικής συνοχής».

Οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών της Περιφέρειας Αττικής, μετά την Υ386/17-10-2011 απόφαση του Πρωθυπουργού και την αριθμ. 44004/17-10-2011 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, εξέδωσαν 1.694 φύλλα επίταξης απορριμματοφόρων οχημάτων, τα οποία μέσω των κατά τόπους αστυνομικών υπηρεσιών επιδίδονται στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, ενημέρωσε εκτενώς το Σώμα για όλες τις ενέργειες που έκανε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να επιλυθεί το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των απορριμμάτων.