Αυτοψία στην περιοχή του οικισμού Αθιγγάνων στη θέση Βλυχό του Δήμου Μεγάρων πραγματοποίησε μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, την Ελληνική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Δυτ. Τομέα της Περιφέρειας Αττικής. Η επιχείρηση έγινε μέσα στα πλαίσια των όσων αποφασίστηκαν στη σύσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής κας Σταυρούλας Δήμου με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κο Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Μανώλη Όθωνα, για τη διενέργεια αυτοψιών από μικτά κλιμάκια σε δραστηριότητες που ρυπαίνουν το περιβάλλον και σε χώρους που παρουσιάζουν περιβαλλοντικά προβλήματα σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Σημειώνουμε ότι εδώ και ένα μήνα διενεργούνται καθημερινά επιχειρήσεις στις περιοχές Ασπροπύργου, Ζεφυρίου, Άνω Λιοσίων και Μεγάρων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Βλυχό εντοπίστηκαν απορρίψεις στερεών αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων, απορρίμματα καθώς και υπολείμματα καύσης υλικών αποβλήτων και ελαστικών σε κοινόχρηστους χώρους του οικισμού.

Σε μία από τις περιπτώσεις εντοπίστηκαν οι υπεύθυνοι, οι οποίοι αφού έκαψαν ζαντολάστιχα σε ακάλυπτο χώρο, συνελήφθησαν από τις Αστυνομικές Δυνάμεις να τα μεταφέρουν με όχημα. Για τους εν λόγω υπευθύνους, η υπηρεσία μας ξεκίνησε τη διαδικασία εξέτασης και επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Με δεδομένο ότι η απόρριψη αποβλήτων επί του εδάφους καθώς και η καύση αυτών προκαλούν ρύπανση και περιβαλλοντική υποβάθμιση, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν τους ελέγχους και σε άλλες περιοχές όπου παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, αφού ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της επιχείρησης από την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Σταυρούλα Δήμου, δήλωσε:

«Θεωρούμε υποχρέωση και προτεραιότητά μας να  διασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την υγεία των πολιτών σε ολόκληρη την Αττική αλλά κυρίως στη Δυτική Αττική, περιοχή με ήδη βεβαρημένο παρελθόν. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα».