Με θέμα την καταπολέμηση των κουνουπιών ύστερα από τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Αττικής εκπροσωπούμενη από την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου και υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

Η σημερινή σύσκεψη αποτελεί συνέχεια της σύσκεψης που είχε προηγηθεί το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011 στο Δημαρχείο Μαραθώνα  παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υ.Υ.Κ.Α. κ. Δημόπουλου, όπου αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να γίνει καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή του Μαραθώνα με τη μέθοδο της εκνεφώσεως, η οποία θα υλοποιηθεί σήμερα 8/8/2011 και ώρα 23:00 έως 03:00 π.μ., σύμφωνα με τις προδιαγραφές και το σχέδιο που προβλέπονται από το Υ.Υ.Κ.Α., και θα παρίστανται από την Περιφέρεια Αττικής ο Γενικός Δ/ντής Δημόσιας Υγείας, ο Δ/ντής Δημόσιας Υγείας, Επόπτης και Γεωπόνος, προκειμένου να διαπιστωθεί η σωστή διενέργεια της μεθόδου.

Η ανωτέρω διαδικασία θα επαναληφθεί και την Πέμπτη 11/08/2011 τις ίδιες ώρες.

Η Περιφέρεια Αττικής με τον αναγκαίο μηχανισμό θα είναι σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για την καταπολέμηση του φαινομένου.