Γ. Πατούλης: «Με την ορθή ενημέρωση, τα παιδιά μας ξαναγυρνούν στα θρανία για μια δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά»

 

Στην διανομή έντυπων οδηγιών για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία προχώρησαν η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Πρόκειται για μια κοινή δράση ενημέρωσης, με σκοπό την ομαλή επιστροφή της εκπαιδευτικής κοινότητας στην κανονικότητα, μετά από την υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου, το οποίο έχει εκδοθεί σε 220.000 αντίτυπα, ξεκίνησε ήδη από την πρώτη εβδομάδα έναρξης της σχολικής χρονιάς σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δημοσίων σχολείων σε 50 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Αττικής.

Το κείμενο επιμελήθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και περιλαμβάνει γενικούς κανόνες αυτοπροστασίας και υγιεινής για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, αλλά και χρήσιμες οδηγίες όπως: σε ποια περίπτωση δεν πρέπει να πάμε στο σχολείο, τι πρέπει να εφαρμόζουν οι εκπαιδευτικοί και τι πρέπει να τηρούν οι μαθητές ως συνήθειες (πχ. η υγιεινή των χεριών), ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.

Επίσης, σαν γενική οδηγία υπάρχει η προτροπή για πλήρη εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού αλλά και της γρίπης.

Αναφερόμενος στη δράση ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Με την ορθή ενημέρωση για τους κανόνες αυτοπροστασίας και υγιεινής, οι μαθητές μας επιστρέφουν στα θρανία με ασφάλεια. Η κρίση της πανδημίας, με τις ανατροπές και τα νέα δεδομένα που επέφερε στην εκπαιδευτική κοινότητα, δεν πρέπει να στερήσει από κανέναν τη συμμετοχή και την απόλαυση στη διαδικασία της μάθησης. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα με προσοχή, αλλά και όρεξη για γνώση. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μια καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά.»

 


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ PDF 883,93 KB16/09/22 05:39:20photo-fylladio-4-1000x750-rotated
photo-fylladio-3-1000x1334
photo-fylladio-2-1000x750-rotated