photo-ktyp-2-1000x667
 • Γ. Πατούλης: «Ψηλά στις προτεραιότητές μας οι σχολικές υποδομές. Επενδύουμε στην εκπαίδευση των παιδιών μας, που είναι το μέλλον μας»

   

  Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή τεσσάρων νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων στην Ελευσίνα, την Πετρούπολη και τις Αχαρνές, έγινε σήμερα μετά την υπογραφή των συμβάσεων για τις σχετικές μελέτες ωρίμανσης, οι οποίες θα εκπονηθούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 500 χιλιάδες ευρώ.

  Οι συμβάσεις υπεγράφησαν σήμερα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»  Θ. Γιάνναρη και τους εκπροσώπους των αναδόχων στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και των Δημάρχων Ελευσίνας Α. Οικονόμου, Πετρούπολης Σ. Βλάχου και Αχαρνών Σ. Βρεττού.  

  Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός και Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

  Ειδικότερα θα εκπονηθούν μελέτες για τα εξής σχολικά κτίρια:

  • Στη Δυτική Αττική: το 2ο και 7ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 228.000€
  • Στη Δυτική Αθήνα: το 9ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 145.000€
  •  Στην Ανατολική Αττική: το 35ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 142.000€

  Επισημαίνεται πως συνολικά μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020:

  • 22 μελέτες ωρίμανσης κτιριακών έργων συνολικού προϋπολογισμού 6,6 εκ. €
  • 27 έργα σχολικών κτιρίων συνολικού προϋπολογισμού 62 εκ. €
  • Εξοπλισμό σε σχολικές μονάδες συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. € με δικαιούχο το Υπουργείο Παιδείας.

  Γ. Πατούλης: «Νέα σχολεία σημαίνει προαγωγή της μάθησης»

  Στην προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας στη δημιουργία νέων σχολικών υποδομών σε όλη την Αττική προκειμένου τα παιδιά να εκπαιδεύονται με ασφάλεια σ΄ένα σύγχρονο περιβάλλον, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης. «Επενδύουμε στην εκπαίδευση των παιδιών μας, που είναι το μέλλον μας. Σήμερα για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε εδώ στο φιλόξενο χώρο των Κτιριακών Υποδομών για να επιβεβαιώσουμε το γεγονός ότι η Αττική αλλάζει! Και αλλάζει προς όφελος των πολιτών, των παιδιών και της ανάπτυξης. Γιατί νέα, σύγχρονα σχολεία σημαίνει προαγωγή της μάθησης και ενίσχυση των δεξιοτήτων» τόνισε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε πως στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 έχουν προβλεφθεί πρόσθετες χρηματοδοτήσεις για:

  • ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών σχολείων
  • βελτίωση προσβασιμότητας σε υφιστάμενες σχολικές υποδομές
  • σύγχρονο εξοπλισμό εκπαίδευσης

  «Έτσι ώστε όλοι οι μαθητές της Περιφέρειας Αττικής να απολαμβάνουν υπηρεσίες εκπαίδευσης υψηλής αξίας. Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ, κάνουμε την Αττική κάθε μέρα και καλύτερη» σημείωσε κλείνοντας.

  Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Συμβούλος της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.  Θ. Γιάνναρης επισήμανε:

  Με την άριστη συνεργασία και την αμέριστη στήριξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τη διαρκή και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής – τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη – τον οποίο ευχαριστώ θερμά, όπως και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, συνεχίζουμε την υλοποίηση  του μεγαλόπνοου προγράμματος κατασκευής δεκάδων νέων σχολικών μονάδων σε όλη την Αττική, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα και η βελτίωση των υποδομών παιδείας, για εμάς, την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., αποτελεί μέγιστη στρατηγική επιλογή, γιατί τα παιδιά είναι πάντα έγνοια μας και προτεραιότητά μας.

  Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ υπογράμμισε ότι μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας με επιμονή και σκληρή δουλειά έχουν αρχίσει να φαίνονται έμπρακτα τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλλεται.

  Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι Ελευσίνας Α. Οικονόμου, Πετρούπολης Σ. Βλάχος και Αχαρνών Σ. Βρεττός, εξήραν την εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Πατούλη και  ευχαρίστησαν την Περιφέρεια αλλά και τα στελέχη της ΚΤΥΠ για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις σχολικών υποδομών. Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «οι υποδομές για τη νέα γενιά και τη νεολαία είναι πολιτισμός» με αφορμή και το γεγονός ότι φέτος η Ελευσίνα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο κ. Βλάχος εστίασε στη σημασία κατασκευής νέων νηπιαγωγείων στην Πετρούπολη μία πόλη στην οποία, όπως ανέφερε, διαμένουν πολλοί νέοι γονείς και ο κ. Βρεττός ανέφερε πως στον Δήμο Αχαρνών θα κατασκευασθούν 5 νέες σχολικές μονάδες «κάτι που δεν έχει ξαναγίνει», όπως υπογράμμισε. 

  Στο ίδιο πλαίσιο οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός και Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη για την προτεραιότητα που δίνει στην κάλυψη των αναγκών σε σχολικές υποδομές στην Αττική, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο.

   

  Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη στο παρακάτω  link:

  https://youtu.be/P8HFvpuQHUc

   

  Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις των δημάρχων στα παρακάτω links:

  Δήμαρχος Ελευσίνας Α. Οικονόμου

  https://youtu.be/1gY9oyclpwk

  Δήμαρχος Πετρούπολης Σ. Βλάχος

  https://youtu.be/SSy4sCPrqw4

  Δήμαρχος Αχαρνών Σ. Βρεττός

  https://youtu.be/bxHkw6zUsJ0

   

   

   

photo-ktyp-1-1000x718
photo-ktyp-3-1000x667
photo-ktyp-4-1000x667
photo-ktyp-5-1000x667
photo-ktyp-6-1000x667
photo-ktyp-7-1000x667
photo-ktyp-8-1000x667