Ξεκίνησε η ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ) των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) με την υπογραφή τους από τον Περιφερειάρχη Αττικής

  • Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός:

–         24 εκ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας

–          Δημιουργούνται 5.000 νέες θέσεις εργασίας

–         Ούτε μία ευκαιρία για δημιουργία θέσεων εργασίας δεν πρέπει να χαθεί

 

Ξεκίνησαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, οι εντάξεις στο ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ) των «Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση Προσαρμοσμένων στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας». Πρόκειται για την υλοποίηση των επιλεγμένων προτάσεων που είχαν υποβληθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής και που θα έχουν ολοκληρωθεί έως και τις 31.12.2014.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε:

«Απέναντι στον κοινωνικό εφιάλτη της ανεργίας, οι συμπράξεις των ΤΟΠΣΑ θα δημιουργήσουν 5.000 θέσεις απασχόλησης, και ελπίδα για ισάριθμους συνανθρώπους μας. Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε ότι ξεκινούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο που διαθέτουμε στηρίζουμε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής».

Μέσα από τη υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων θα απορροφηθούν 24 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας.