Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός στο έργο της Αναβάθμισης Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Μαρκοπούλου – Στήριξη Μεθενίτη σε Σγουρό

Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός:BIOLOGIKOS MARKOPOYLO-2

  • Ένα έργο χίλιες λέξεις – Σημαντικό έργο για την περιοχή
  • Με την ολοκλήρωσή του το 2015 θα εξυπηρετηθούν 80.000 κάτοικοι και θα καταργηθούν περίπου 50.000 βόθροι
  • Πήραμε το ΕΣΠΑ από το 14% στην απορρόφηση και το πήγαμε στο 77%

Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης:

  • Είναι δεδομένη η στήριξή μας στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό
  • Η Αυτοδιοίκηση δεν νοείται να έχει κομματικές σημαίες
  • Χωρίς την οικονομική και ηθική συμπαράσταση από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν στην περιοχή μας

Το σπουδαιότερο έργο υποδομής του Δήμου Μαρκοπούλου επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο, Σωτήρη Μεθενίτη και την Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Χρ. Κισκήρα. Πρόκειται για το έργο της Αναβάθμισης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου, με προϋπολογισμό περίπου 4 εκατομμύρια Ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

BIOLOGIKOS MARKOPOYLO-3Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για όλη τη βοήθεια και τις ενέργειες που έκανε για να «τρέξουν» τα έργα στο Δήμο του τόνισε: «Χωρίς την οικονομική και ηθική συμπαράσταση από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν στην περιοχή μας. Είναι δεδομένη η στήριξή μας στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό. Η Αυτοδιοίκηση δεν νοείται να έχει κομματικές σημαίες».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, αφού ανταπέδωσε στο Δήμαρχο τα θετικά σχόλια πρόσθεσε: «Οι Κινέζοι λένε μια εικόνα χίλιες λέξεις. Στην περίπτωσή μας εδώ σήμερα πρέπει να πούμε ένα έργο χίλιες λέξεις. Οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού είναι εξαιρετικές. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή. Με την ολοκλήρωσή του το 2015 θα εξυπηρετηθούν 80.000 κάτοικοι και θα καταργηθούν περίπου 50.000 βόθροι. Πήραμε το ΕΣΠΑ από το 14% στην απορρόφηση και το πήγαμε στο 77%. Το τελευταίο διάστημα τρέχουν πολλά έργα του ΕΣΠΑ και αυτό γιατί υπάρχουν πολλές ώριμες μελέτες».

BIOLOGIKOS MARKOPOYLO-1Το έργο εξελίσσεται σε δυο φάσεις. Η Α΄Φάση έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο σύνολό του το 2015. Οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις λειτουργούν ήδη και έχουν ανακουφίσει τους πολίτες, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να συνδέουν τις κατοικίες τους με το δίκτυο.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής δεσμεύτηκε απέναντι στο Δήμαρχο ότι θα συμβάλλει στην ταχύτερη περαίωση των διαδικασιών έγκρισης και εκτέλεσης του έργου της αποχέτευσης των ακαθάρτων στην παραλιακή Ζώνη Μεσογαίας (Πόρτο Ράφτη), όπως επίσης ότι θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση και την εκτέλεση του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου, ενός έργου που έχει ήδη καθυστερήσει λόγω δικαστικής διαμάχης των εταιρειών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Ακολουθεί το σχετικό video.