Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός παρέστη χθες, 25 Μαΐου 2011, στην παρουσίαση των έργων του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής στο Δήμο Καλλιθέας.  

Ο κ. Σγουρός μετά το πέρας της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου είναι θεμέλιο της πολιτικής μας στην αιρετή Περιφέρεια.

Πρέπει να θυμίσω πως απαιτήθηκαν δεκαετίες αγώνων των κατοίκων και της τοπικής αυτοδιοίκησης για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα.

Και είναι ευοίωνο να διαπιστώνουμε πως, όταν υπάρχει συνεργασία και στόχοι, έρχονται και τα καλά αποτελέσματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση, Ιδιωτικός τομέας και Πολίτες κατάφεραν αυτό που σε άλλες περιπτώσεις μοιάζει ακατόρθωτο.

Ο Ιππόδρομος έφυγε και σήμερα εδώ αρχίζουν τα έργα για τη δημιουργία χώρων αθλητισμού και πρασίνου. Ιδιαίτερα πρέπει να μνημονεύσουμε ότι η περιοχή αποκτά επιτέλους, μεταξύ άλλων, ανοικτό κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών. Ικανοποιείται έτσι ένα αίτημα που για δεκαετίες είχαν ο δήμος και οι κάτοικοι.

Θέλω να τονίσω ότι οι παρεμβάσεις στον Ιππόδρομο και στο Παραλιακό μέτωπο δημιουργούν έναν από τους μεγαλύτερους χώρους πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού στην Ελλάδα. Αλλάζει όψη όλη η περιοχή. Η Αττική, που το αρχαίο της όνομα ήταν Ακτική, δηλαδή Γη των Ακτών, αποκτά πρόσβαση στη θάλασσα και ξαναβρίσκει τις χαμένες της ακτές που με αυθαίρετα, καταπατήσεις και υπερυψωμένες λεωφόρους της αφαιρέθηκαν και που οφείλουμε να της αποδώσουμε.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα και ιδιαιτέρως στο Δήμαρχο κ. Κώστα Ασκούνη.

Επίσης, θέλω να τονίσω ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, όπως έχει δεσμευτεί το ΥΠΕΚΑ.

Σας διαβεβαιώνω ότι η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου».