Η Περιφέρεια Αττικής αντιμετωπίζοντας  με ιδιαίτερη ευαισθησία τη «σιωπηλή» ασθένεια του Σακχαρώδους Διαβήτη και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, συνδιοργανώνει  με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, το 1ο  Διαβητικό Χωριό.

Στις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν από τις 12 ως τις 14 Νοεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως, περιλαμβάνονται πλήθος δρώμενων που αφορούν στην άθληση, τη διατροφή καθώς και στη συμβουλευτική επικοινωνία από εξειδικευμένους γιατρούς, που στόχο έχουν την πρόληψη, την ενημέρωση, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τονίζει:

«Όταν, όποτε και όπου μπορούμε, τόσο  η Περιφέρεια Αττικής όσο κι εγώ προσωπικά θα στηρίζουμε πρωτοβουλίες με σκοπό την κινητοποίηση, την ενημέρωση και την ανακούφιση των συμπολιτών μας που υποφέρουν  από χρόνια νοσήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους.

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά εποχή, ας μην μπούμε κι εμείς στο κάδρο της αναλγησίας και της σκληρότητας. Ας μη σταματήσουμε να είμαστε άνθρωποι».