Γ. Πατούλης: «Με στρατηγικό σχεδιασμό και με συμμάχους τους δήμους και τους πολίτες της Αττικής δημιουργούμε μια πράσινη περιφέρεια»

 

Με την παράδοση σήμερα στον Δήμο Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη, 3 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης, συνεχίζεται ο δεύτερος  κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδη πραγματοποίησε ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου. Στην παράδοση – παραλαβή παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γ. Μπακατσέλος, Λ. Χατζηπαύλιδης, Η. Βακαλάκης. Να σημειωθεί ότι παραδόθηκαν επιπλέον και ειδικοί κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών διαλογής.  

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Ιωακειμίδη για τη συνεργασία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής στους δήμους της Αττικής. Στη συνέχεια δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη με έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό τον Γιώργο Ιωακειμίδη, με τον οποίο συνεργαζόμαστε στενά για την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης και τη διαχείριση των βιοαποβλήτων. Σε συνέχεια της πρώτης φάσης του προγράμματος καφέ κάδων, παραδίδουμε σήμερα  άλλα τρία σύγχρονα απορριμματοφόρα και 1388 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων,  ενισχύοντας το στόλο και τον εξοπλισμό του δήμου κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στόχο μας είναι ο εξοπλισμός αυτός στα έμπειρα χέρια των εργαζομένων της αυτοδιοίκησης να αποτελέσει τη δύναμη πυρός για να γυρίσουμε σελίδα στον τρόπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων από την πηγή. Πλέον, ο Δήμος της Νίκαιας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη έχει στα χέρια του σύγχρονα μέσα και μπορεί να κάνει τη δουλειά του με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να κάνουμε την Αττική μας μια πράσινη Περιφέρεια».  

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης δήλωσε:  

«Ανταποκρινόμενοι στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, όπως προφανώς είναι η ανακύκλωση, τα σκουπίδια και η αποκομιδή των βιοαποβλήτων, τρέχουμε με γοργούς ρυθμούς. Η ανακύκλωση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, που δυστυχώς καθυστερήσαμε αρκετά στη χώρα μας να το ξεκινήσουμε και με ευθύνη της αυτοδιοίκησης. Με τα απορριμματοφόρα και με τους καφέ κάδους που έχουμε, θα μπορούμε κάθε μέρα να διαχειριζόμαστε και μεγαλύτερες ποσότητες και ελπίζουμε πραγματικά στα επόμενα δύο χρόνια να έχουμε πετύχει πολύ υψηλούς στόχους, που είναι και το ζητούμενο όλων, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Σ. Αντωνάκου, οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά σε ένα κομμάτι στο οποίο σήμερα οι δήμοι, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας δεν μπορούν να αποκριθούν, προσφέροντάς μας απορριμματοφόρα και μάλιστα απορριμματοφόρα πολύ υψηλής τεχνολογίας που πλένουν και καθαρίζουν τους κάδους κατευθείαν, κάτι που  είναι πολύ σημαντικό». 

Επισημαίνεται ότι, τα απορριμματοφόρα και οι καφέ κάδοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα και οι Λαϊκές Αγορές, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής μέσω του οποίου επιτυγχάνεται, τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες. 

 

Δείτε το σχετικό βίντεο. Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό.