Επιτακτική η συζήτηση για το μέλλον του σοσιαλισμού, τονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών Γιάννης Σγουρός.

Βρυξέλες, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών ο  Περιφερειάρχης Αττικής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών  Γιάννης Σγουρός  τόνισε την ανάγκη για μια ειλικρινή συζήτηση στους κόλπους της Ομάδας για την πορεία του σοσιαλισμού στην Ευρώπη.

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τις ελάχιστες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις που έχουν απομείνει στην ΕΕ και με την εμπιστοσύνη των πολιτών στα σοσιαλιστικά κόμματα να μειώνεται δραματικά,  είναι χρέος μας να  φέρουμε στο τραπέζι της συζήτησης τις αιτίες αυτής της τάσης», υπογράμμισε ο κ. Γ. Σγουρός και συνέχισε τονίζοντας:

«Δεν θα ξανακερδίσουμε τους πολίτες μας με καθαρά τεχνοκρατικές και ισολογιστικές προσεγγίσεις.

Είναι  αναγκαίος ένας πολιτικός λόγος που κατανοεί τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και επιχειρεί να βρει λύσεις.

Σαν ευρωπαίοι σοσιαλιστές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουμε την υποχρέωση να αφήσουμε κατά μέρος προσωπικές ή και στενά εθνικές ατζέντες και να επικεντρωθούμε στη διαμόρφωση μιας πειστικής πολιτικής διαλεκτικής, που μας διαφοροποιεί ουσιαστικά από τα άλλα κόμματα».

Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής   Γιάννη Σγουρού στη Συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών έγινε θετικά αποδεκτή από τα μέλη του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Ομάδας και ιδιαίτερα από την Πρόεδρο της Ε.τ.Π Μερσέντες Μπρέσο και τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής  Ομάδας Κάρλ-Χάϊνς Λάμπερτς.

Ο Γιάννης Σγουρός είναι από το 2003 μέλος της Ε.τ.Π, της πολιτικής συνέλευσης της ΕΕ που εκπροσωπεί την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.