Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων της, χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου πρόγραμμα παροχής ΔΩΡΕΑΝ εξέτασης ανασφάλιστων γυναικών με ψηφιακή μαστογραφία, και ανασφάλιστων ανδρών και γυναικών με μαγνητική τομογραφία, βάσει προγραμματικής σύμβασης της με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπροσωπούμενο από τον Πρύτανη Καθηγητή, κ. Θεοδόση Πελεγρίνη.

Το εν λόγω πρόγραμμα εκτελείται από τη Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθυντής: Δημήτριος Α. Κελέκης, Ομ. Καθηγητής Ακτινολογίας, ΕΚΠΑ) στο ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ (Παπαδιαμαντοπούλου 20, 115 28 – ΑΘΗΝΑ).

Οι ενδιαφερόμενοι, -ες, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και συγκεκριμένα: 1) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, 2) Πιστοποιητικό Κοινωνικής Προστασίας ή Οικονομικής Αδυναμίας, το οποίο εκδίδεται από τον οικείο Δήμο και 3) Παραπεμπτικό ιατρού για την αιτούμενη εξέταση, μπορούν να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού, καλώνταςστα: 210 7227488 και 210 7258550.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ιωάννης Σγουρός, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εφαρμόζονται πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, επισημαίνοντας:

«Προτεραιότητά μας, πέραν από την υλοποίηση έργων υποδομής, είναι η έμπρακτη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων της Αττικής, με την παροχή δωρεάν, ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο τόπος και ελληνικός λαός, τα θέματα υγείας προέχουν και πρέπει να προέχουν όλων».