Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός:

-Στην Δυτική Αθήνα σχεδιάσαμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων. Μεγάλα έργα κοινωνικής πρόνοιας, έργα πρασίνου καθώς και έργα αθλητικά.

Tα έργα που υλοποιήσαμε ως Νομαρχία Αθήνας, την περίοδο 2003-2010 βάλανε τις βάσεις για την ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας.

 

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία των ενταγμένων έργων για όλους τους Δήμους της Αττικής κατά Περιφερειακή Ενότητα.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, Ανατολικής Αττικής, Πειραιά, Βόρειου Τομέα και Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής σήμερα δημοσιοποιούμε τα στοιχεία για την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθήνας, που περιλαμβάνει τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, έχει ολοκληρωμένα και υπό κατασκευή συνολικά 64 έργα με προϋπολογισμό 159 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα φαίνονται αναλυτικά κατά Δήμο στον επισυναπτόμενο πίνακα.

Συγκεκριμένα έχουμε:

8 έργα στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ

11 έργα στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, συνολικού προϋπολογισμού 25,2 εκατομμυρίων ευρώ

6 έργα στο Δήμο Αιγάλεω, συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ

10 έργα στο Δήμο Ιλίου, συνολικού προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ

10 έργα στο Δήμο Περιστερίου, συνολικού προϋπολογισμού 24,4 εκατομμυρίων ευρώ

4 έργα στο Δήμο Πετρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 3,7 εκατομμυρίων ευρώ

8 έργα στο Δήμο Χαϊδαρίου, συνολικού προϋπολογισμού 14,5 εκατομμυρίων ευρώ

καθώς και 7 διαδημοτικά και περιφερειακά έργα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ. 

Είναι γνωστό σε όλους πως το βασικό στοιχείο για να ενταχθούν και να προχωρήσουν τα έργα αυτά ήταν η ύπαρξη ολοκληρωμένων μελετών και ωριμότητας στην αδειοδότηση των έργων.

Κανένας αποκλεισμός δεν υπήρξε και καμία διάθεση εύνοιας σε δήθεν ημέτερους Δημάρχους.

Το σύνολο των Δήμων ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής ταυτότητας χρηματοδοτήθηκε στο βαθμό που είχε ολοκληρωμένες και ώριμες μελέτες.

Για το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεχίζουμε την παρουσίαση των στοιχείων για τα έργα που έγιναν και γίνονται στους Δήμους της Αττικής.

Σήμερα δίνουμε τα στοιχεία για τους Δήμους της Δυτικής  Αθήνας.

Οι πολίτες της Αττικής πρέπει να γνωρίζουν όλη την αλήθεια.

Στην Δυτική Αθήνα σχεδιάσαμε και υλοποιούμε, ως αιρετή Περιφέρεια Αττικής, σημαντικά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων. Μεγάλα έργα κοινωνικής πρόνοιας, έργα πρασίνου καθώς και έργα αθλητικά. Οι νέοι της Δυτικής Αθήνας δεν έχουν πιά να ζηλέψουν τίποτα από όσα διαθέτουν οι νέοι σε κάθε άλλη γωνιά της Αττικής.

Παράλληλα, τα έργα που υλοποιήσαμε ως Νομαρχία Αθήνας, την περίοδο 2003-2010 βάλανε τις βάσεις για την ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας.

Με τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας είχαμε εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και τους ευχαριστώ γι’ αυτό».