«Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Προαγωγής της Υγείας στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά».

Πρόγραμμα  προαγωγής της υγείας, ιδιαίτερα της προληπτικής Οδοντιατρικής, με στόχο την ενημέρωση των παιδιών για την σημασία της στοματικής υγιεινής και της υγείας των δοντιών υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της ευρύτερης περιοχής. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και την συμμετοχή οδοντιάτρων από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πειραιά.

Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος, για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν έντεκα (11) επισκέψεις σε επτά (7) δημοτικά σχολεία και ένα (1)νηπιαγωγείο  στον Πειραιά, την Νίκαια το Κερατσίνι και τον Κορυδαλλό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την ενημέρωση και την προληπτική εξέταση μετά από έγγραφη συγκατάθεση των γονέων, την παροχή συμβουλών και οδηγιών σε κάθε παιδί, ανάλογα με τα προβλήματα που παρουσιάζει.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου  επισημαίνει ότι: « Το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής που υλοποιούμε στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του ευρύτερου Πειραιά, αποτελεί ένα μέτρο αποδοτικό, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση  και ενημέρωση των γονέων για την στοματική υγεία των παιδιών τους, επίσης στη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε, αποτελεί σημαντικό μέτρο στήριξης της ελληνικής οικογένειας».