Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, αντιλαμβανόμενοι τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σήμερα και, ιδιαίτερα, οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες (άποροι, ανασφάλιστοι κλπ), παρέχουν τη δυνατότητα καθημερινής δωρεάν εξέτασης ανασφάλιστων ανδρών και γυναικών με ψηφιακή μαστογραφία και μαγνητική τομογραφία.

Οι δωρεάν εξετάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης της πρώην Νομαρχίας Αθηνών και της νυν Περιφέρειας Αττικής με τη Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνολικής δαπάνης 3 εκ ευρώ, και απευθύνονται σε πολίτες που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα και δεν έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν, σε όλη την Αττική και όχι μόνο σε κατοίκους της πρώην Νομαρχίας Αθηνών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δηλώνει:

«Σκοπός μας είναι  να δώσουμε  τη δυνατότητα σε άπορους και ασθενείς  συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, κάτι που τείνει να γίνει “πολυτέλεια” στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Σ’ αυτόν το δρόμο της κοινωνικής προσφοράς θα συνεχίσουμε, για να προσφέρουμε στον πολίτη της Αττικής τις διεξόδους που η κρίσιμη οικονομική ,κοινωνική και πολιτική συγκυρία του στερεί».

Σημειώνεται ότι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών» (Τμήμα Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης) καθώς και στις κατά τόπου Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής.