Επαναλειτουργεί το ΚΤΕΟ Χολαργού

KTEO HOLARGOU WEBΜια δημόσια υπηρεσία εγκαινίασε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής.
Συγκεκριμένα, σε πλήρη λειτουργία επανέρχεται, με δαπάνη της Περιφέρειας Αττικής, το ΚΤΕΟ Χολαργού μετά από δύο χρόνια αναίτιας και επιζήμιας, για τα έσοδα του δημοσίου, αναστολής των βασικών του λειτουργιών.
Η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Ερμίνας Κυπριανίδου και του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Γιώργου Καραμέρου.
Παρέστησαν, επίσης, στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και συγκεκριμένα οι κ.κ. Σαββίδου Εριφύλη, Γιάννης Γρημανέλης, Μάνος Παρίσσης, Γιάννης Λαζαρίδης και Γιώργος Τζανεβράκης, αλλά και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής: Δόλγυρας Ηλίας Γεν Δ/ντης Μεταφορών & Επικοινωνιών, Νταής Χρήστος Προϊστάμενος Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Πε Πειραιά & Νήσων, Παπαδημητρίου Δημήτρης Προϊστάμενος Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Νότιου Τομέα, Γυπαράκης Γιώργος Προϊστάμενος Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Καραμπίκας Κώστας Προϊστάμενος Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Πε Ανατολικής Αττικής, Θεοδωρίδου Ελισάβετ Προϊσταμένη Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών ΔυτικούΤομέα Αθηνών και Φιαμέγκος Ανδρέας Προϊστάμενος Δ/νσης ΚΤΕΟ Περ. Αττικής

Επιπλέον, παρέστησαν οι κ.κ. Κυριακόπουλος Γιώργος, Πρόεδρος Σωματείου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Άρης Ζωγράφος εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Εκπαιδευτών, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, Άλκης Ζαβερδινός.KTEO HOLARGOU WEB2

Η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Χολαργού, που έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την αναβάθμιση του μηχανολογικού και μηχανογραφικού του εξοπλισμού, υλοποιεί προγραμματική δέσμευση της νέας Περιφερειακής Αρχής. Η Περιφερειάρχης, συνοδευόμενη από την Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου και τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο, παρακολούθησε δοκιμές ελέγχου οχημάτων και στον χαιρετισμό της σημείωσε μεταξύ άλλων:
Το ΚΤΕΟ Χολαργού επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία, με έξοδα της Περιφέρειας, ύστερα από δύο χρόνια αδικαιολόγητης αναστολής των βασικών του λειτουργιών.
Η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής με την επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Χολαργού έρχεται να κάνει μια νέα αρχή.
Είναι υπερώριμες οι συνθήκες έτσι ώστε να αναλάβουν οι Περιφέρειες, οι οποίες έχουν το βάρος του εκσυγχρονισμού και της πιστοποίησης των δημοσίων ΚΤΕΟ, τα σημαντικά έσοδα από τους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων.
Στόχος, αυτά τα έσοδα να χρηματοδοτήσουν την κοινωνική πολιτική των Περιφερειών.
Θεωρούμε το ΚΤΕΟ του Χολαργού, καθώς και τα υπόλοιπα δημόσια ΚΤΕΟ της Αττικής, τα ΚΤΕΟ του Ελληνικού, της Μάνδρας, των Μεγάρων, της Αναβύσσου, σημαντικό οικονομικό πόρο της Περιφέρειας Αττικής και εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής.
Στόχος μας η πλήρης λειτουργία και των άλλων, τεσσάρων δημόσιων ΚΤΕΟ, του Ελληνικού, της Μάνδρας, των Μεγάρων, της Αναβύσσου.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στο ΚΤΕΟ Χολαργού:
«Κυρίες και κύριοι,
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να θέσουμε ξανά σε λειτουργία το Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων Χολαργού.
Το ΚΤΕΟ Χολαργού επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία, με έξοδα της Περιφέρειας, ύστερα από δύο χρόνια αδικαιολόγητης αναστολής των βασικών του λειτουργιών.
Μίας αναστολής που έπληξε τα δημόσια έσοδα και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Μιας αναστολής διόλου αθώας, καθώς την αποφάσισαν κάποιοι, στην κεντρική εξουσία, με συγκεκριμένο διπλό στόχο: να πλήξουν τα δημόσια ΚΤΕΟ και να ευνοήσουν την ανάπτυξη των ιδιωτικών. Να πλήξουν με άλλα λόγια, έναν σοβαρό πόρο για τα δημόσια οικονομικά, ενισχύοντας παράλληλα τους ιδιώτες ανταγωνιστές των δημοσίων ΚΤΕΟ.
Αδιαφορώντας για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών.
Η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής επιλέγει σήμερα έναν νέο δρόμο.
Και με την επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Χολαργού έρχεται να κάνει μια νέα αρχή.
Μια αρχή η οποία βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα της μέχρι σήμερα πολιτικής συρρίκνωσης και περιθωριοποίησης των δημόσιων ΚΤΕΟ.
Σήμερα υλοποιούμε μια προγραμματική μας δέσμευση και θέτουμε τις βάσεις για μια νέα πολιτική.
Γιατί θεωρούμε το ΚΤΕΟ του Χολαργού, καθώς και τα υπόλοιπα δημόσια ΚΤΕΟ της Αττικής, τα ΚΤΕΟ του Ελληνικού, της Μάνδρας, των Μεγάρων, της Αναβύσσου, σημαντικό οικονομικό πόρο της Περιφέρειας Αττικής και εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής.
Και μάλιστα ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, κατά την οποία οι πολίτες στρέφονται προς το δημόσιο για την ικανοποίηση των αναγκών τους.
Και ειδικότερα στρέφονται προς τα δημόσια ΚΤΕΟ, τα οποία και εμπιστεύονται λόγω του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, χάρη στον άρτιο, σύγχρονο μηχανολογικό τους εξοπλισμό και χάρη στους υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και εμπειρίας ελεγκτές τους.
Κυρίες και κύριοι,
Η επαναλειτουργία, με την αναβάθμιση του μηχανολογικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού του ΚΤΕΟ Χολαργού, σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο. Ένα κεφάλαιο που δεν αφορά μόνο την Περιφέρεια Αττικής αλλά και όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
Γιατί πλέον είναι υπερώριμες οι συνθήκες έτσι ώστε να αναλάβουν οι Περιφέρειες, οι οποίες έχουν το βάρος του εκσυγχρονισμού και της πιστοποίησης των δημοσίων ΚΤΕΟ, τα σημαντικά έσοδα από τους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων.
Στόχος, αυτά τα έσοδα να χρηματοδοτήσουν την κοινωνική πολιτική των Περιφερειών.
Παράλληλα πρέπει να υπάρξει και κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση – ρύθμιση στον αντίποδα εκείνης της κυβέρνησης στα τέλη της περασμένης χρονιάς, να καταφέρει και άλλο πλήγμα στα δημόσια ΚΤΕΟ. Ρύθμιση έτσι ώστε οι Περιφέρειες να είναι εκείνες που θα καθορίζουν το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών των δημοσίων ΚΤΕΟ προς τους πολίτες. Υπογραμμίζεται έτσι ο κοινωνικός ρόλος των ίδιων των ΚΤΕΟ.
Η Περιφέρεια Αττικής θα ζητήσει από την ΕΝΠΕ τη διεκδίκηση των απαραίτητων ρυθμίσεων.
Γιατί δεν είναι θέμα μίας Περιφέρειας. Αλλά όλης της χώρας.
Δεν είναι θέμα μίας Περιφερειακής Αρχής, αλλά όλων των Περιφερειών.
Είναι θέμα οικονομικό και κοινωνικό.
Είναι θέμα που αφορά το μέλλον και το παρόν των πολιτών.
Κυρίες και κύριοι,
Σήμερα κάνουμε την αρχή μιας νέας πολιτικής.
Στόχος μας η πλήρης λειτουργία και των άλλων, τεσσάρων δημόσιων ΚΤΕΟ, του Ελληνικού, της Μάνδρας, των Μεγάρων, της Αναβύσσου.
Έχουμε μπροστά μας δρόμο πολύ.
Θα τον βαδίσουμε μαζί, διοίκηση, εργαζόμενοι και πολίτες, και είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα επαναλάβουμε αυτή την τελετή και στα υπόλοιπα δημόσια ΚΤΕΟ της Αττικής».