Σε αυτοδίκαιη αργία τίθενται σύμφωνα με όσα προβλέπει το ισχύον πειθαρχικό δίκαιο οι δύο υπάλληλοι του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή, από άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με τις κατηγορίες, μεταξύ άλλων, της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης. Υπενθυμίζεται ότι οι υπάλληλοι αρνούνται τις κατηγορίες και έχουν καταθέσει μήνυση για ψευδή καταμήνυση.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΔΣΝΑ πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τριών υπαλλήλων του Συνδέσμου, οι οποίοι μετά από έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κατηγορούνται για το πειθαρχικό παράπτωμα της «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής, εντός ή εκτός υπηρεσίας». Η υπόθεσή τους βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ που είναι το αρμόδιο συλλογικό πειθαρχικό όργανο.

Σε δηλώσεις του με αφορμή ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ για τα πειθαρχικά ζητήματα που αφορούν στον ΕΔΣΝΑ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ επιβεβαιώνει ότι έχει πάψει να ενεργεί ως συνδικαλιστικό όργανο που προασπίζει τα δικαιώματα των πολλών αλλά ως όργανο που εξυπηρετεί τους μικροκομματικούς σκοπούς των λίγων. Τόσα χρόνια που έβλεπαν τι γινόταν παρίσταναν τους ανήξερους. Σήμερα που η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ προσπαθεί να κόψει τον γόρδιο δεσμό της αδιαφάνειας και της ολιγωρίας αντιδρούν και εξακολουθούν να μπερδεύουν τη λάσπη με το χώμα».