Γ. Πατούλης: «Έργα που θωρακίζουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών παραμένουν στις απόλυτες προτεραιότητές μας»

 

photo-bbb-1-1000x667

Η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των νευραλγικών για την πόλη αντιπλημμυρικών έργων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλο.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός, ο Γενικός γραμματέας του Δήμου Χ. Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος ΒΒΒ Ν. Βάσσης, ο δημοτικός σύμβουλος ΒΒΒ Δ. Γεωργικάκος και ο Διευθυντής τεχνικών έργων Ανατολικής Αττικής Γ. Ασπρουλάκης.

Ειδικότερα η συζήτηση εστιάστηκε στο έργο διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι για το οποίο ο Περιφερειάρχης, όπως επισήμανε, έχει δώσει εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, να ολοκληρώσουν τάχιστα τις διαδικασίες για την άμεση επανεκκίνησή του, καθώς προσωρινά  οι εργασίες έχουν σταματήσει, όχι με υπαιτιότητα της Περιφέρειας.

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας στην περιοχή το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά το Δήμο και είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις όποιες δυσκολίες να το ολοκληρώσουμε τάχιστα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σ΄αυτό το πλαίσιο κατά τη συζήτηση οριστικοποιήθηκαν και δρομολογήθηκαν  βήματα και οι διαδικασίες για την άμεση συνέχιση του έργου και προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε να συσταθεί ένα παρατηρητήριο της Περιφέρειας και του Δήμου ΒΒΒ, με στόχο την καθημερινή παρακολούθηση του έργου.

Από την πλευρά του δήμου επισημάνθηκε ότι υπάρχει καλή πρόθεση και από τις δυο πλευρές για να ολοκληρωθεί ένα έργο που είναι νευραλγικής σημασίας για την περιοχή. 

Σημειώνεται  πως το έργο προϋπολογισμού περίπου 20 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Αττικής. 

Επιπλέον συζητήθηκαν και άλλα έργα όπως η κατασκευή παιδικού σταθμού στην πόλη για το οποίο άμεσα θα υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση αλλά και έργα διευθέτησης ομβρίων.  

«Έργα που θωρακίζουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών παραμένουν στις απόλυτες προτεραιότητες μας» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου αλλά και άλλα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα προχωρήσουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

photo-bbb-2-1000x739