Γ. Πατούλης: «Τιμούμε την λεβεντομάνα Κρήτη και την μνήμη των ηρώων Κρητών που πολέμησαν μέχρις εσχάτων για την ελευθερία της Πατρίδας μας»

photo-kriti-5-1000x718

Στην επιμνημόσυνη δέηση για την 81η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ι. Ν της Μητρόπολης Αθηνών και η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εβδομάδας των επετειακών εκδηλώσεων που συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και την Παγκρήτιο Ένωση, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν στην Μητρόπολη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων κος Εμμανουήλ Πατεράκης και ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Γιώργος Μαριδάκης  ενώ παρεβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, οι βουλευτές Κ. Κυρανάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων και Σωματείων από την Κρήτη.

Ακολούθως , ο κος Πατούλης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη μνήμη των ηρώων πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής σε δήλωσή του, εξήρε τον ηρωϊσμό και την αυτοθυσία που επέδειξαν οι Κρήτες πολεμιστές σε μια από τις πιο συμβολικές και καθοριστικές μάχες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

« Εφέτος συμπληρώνονται 81 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, μιας μάχης που κατά τους ιστορικούς έκρινε πολλά στην εξέλιξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, τιμούμε την λεβεντομάνα Κρήτη και την μνήμη όλων εκείνων των ηρώων που πολέμησαν μέχρις εσχάτων για την ελευθερία της πατρίδας. Τιμούμε όσους έπεσαν στα πεδία των μαχών, παραδίδοντας σε όλο τον κόσμο μαθήματα ελευθερίας, αντίστασης και ηρωϊσμού. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που σήμερα, μετά από τους περιορισμούς που επέβαλλε η πανδημία, μπορούμε να αποδώσουμε τις δέουσες τιμές σε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους για μια ελεύθερη πατρίδα και ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Το παράδειγμά τους είναι για πάντα βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μας και τις καρδιές μας».

Δείτε το σχετικό βίντεο στο παρακάτω link :

https://youtu.be/7C706iBQugk

photo-kriti-1-1000x718
photo-kriti-2-1000x718
photo-kriti-6-1000x718
photo-kriti-3-1000x718
photo-kriti-4-1000x718
photo-kriti-7-1000x718
photo-kriti-8-1000x718
photo-kriti-9-1000x718