Γ. Πατούλης: « Περήφανοι που συμβάλλαμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, στη δημιουργία μιας ταινίας με ισχυρούς ιστορικούς συμβολισμούς και διδακτικό χαρακτήρα για τις επόμενες γενιές»

photo-smyrni-1-1000x1393

Στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο Μιμής Ντενίση, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Ο κ. Πατούλης στο πλαίσιο της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συντελεστές της ταινίας και να τους συγχαρεί για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ισχυρό συμβολισμό της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» και την ανάγκη ανάδειξης των τραγικών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό ιστορικών γεγονότων της εποχής, συνέδραμε έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας. Ειδικότερα παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 120.000 ευρώ, για την υλοποίηση της ταινίας, διέθεσε τον χώρο εντός του εργοταξίου όπου εκτελούνται τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου προκειμένου να υλοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας, ενώ παράλληλα παραχώρησε και μηχανήματα  για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα.

Μετά την προβολή της ταινίας ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων επισήμανε τα εξής:

« Ως Περιφέρεια Αττικής νιώθουμε περήφανοι που συμβάλλαμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στη δημιουργία αυτής της εξαιρετικής ταινίας, της οποίας το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό και θα αποτελέσει μία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» αναδεικνύονται με εξαιρετικά γλαφυρό και ιστορικά πιστό τρόπο, όλα τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν το Μικρασιατικό Ελληνισμό και τα οποία αποτελούν μία διαχρονική πληγή. Παράλληλα είναι μία ταινία με διδακτικό χαρακτήρα καθώς η ιστορία του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, πρέπει να μείνει πάντα ζωντανή στη μνήμη όλων των Ελλήνων και κυρίως της νέας γενιάς. Σ΄ αυτό το πλαίσιο και αναγνωρίζοντας το σημαντικό ιστορικό συμβολισμό της ταινίας η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε στην υλοποίηση της τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε πρακτικό καθώς παραχωρήθηκε ο εργοταξιακός χώρος του Φαληρικού μετώπου για τα γυρίσματα της ταινίας, όπου στήθηκε ένα μοναδικό σκηνικό το οποίο, ωστόσο έπρεπε μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων να απομακρυνθεί καθώς είναι σε εξέλιξη σημαντικά έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ την κα Ντενίση όπως και όλους τους συντελεστές της ταινίας,  να ευχηθώ καλή επιτυχία και να καλέσω όλους τους Έλληνες να την παρακολουθήσουν».

photo-smyrni-2-1000x1059
photo-smyrni-4
photo-smyrni-3-1000x719