Γ. Πατούλης: «Σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές που διανύουμε, με τη σκιά του πολέμου να δοκιμάζει τις αντοχές των λαών, το κήρυγμα της ορθόδοξης πίστης που έχει ως βάση την αλληλεγγύη και την αγάπη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ»

photo-orthodoxia-9-1000x718

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρακολούθησε σήμερα στη Συνοδική Θεία Λειτουργία  που τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Σερρών Θεολόγος, Αργολίδος Νεκτάριος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Τρίκκης Χρυσόστομος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος.

Ο κ. Γ. Πατούλης υποδέχτηκε στην είσοδο της Μητρόπολης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου  μαζί με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Αθανάσιο Μπούρα, τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αντιδήμαρχο Αθηναίων Ελευθέριο Σκιαδά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως και το Πάτερ Ημών.

Στη Δοξολογία, παρευρέθηκαν o Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, «Ελληνική Λύση» Αναστασία Αλεξοπούλου, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, οι Αρχηγοί Επιτελείων Ενόπων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, Πρέσβεις ξένων κρατών στην Αθήνα κ.α. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:

«Σήμερα τιμούμε μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας, την αναστήλωση των ιερών εικόνων, αυτών των διαχρονικών συμβόλων της πίστης του Ελληνικού λαού. Ο άρρηκτος δεσμός των Ελλήνων με την Ορθοδοξία και την Εκκλησία αποτελεί βασικό στοιχείο της εθνικής μας συνείδησης. Η χριστιανική μας ταυτότητα κράτησε ζωντανό το πνεύμα του Ελληνισμού στα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς και οδήγησε στον αγώνα για την Εθνική Παλιγγενεσία.

Σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές που διανύουμε με τη σκιά του πολέμου να δοκιμάζει τις αντοχές των λαών και να προκαλεί σοβαρούς τριγμούς σε γεωπολιτικό επίπεδο, το κήρυγμα της ορθόδοξης πίστης που έχει ως βάση, την αλληλεγγύη και την αγάπη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Με αυτές τις αξίες προχωράμε μπροστά. Ενώνουμε τις προσευχές μας με αυτές των λαών που δοκιμάζονται τόσο άδικα και ευχόμαστε γρήγορα να επανέλθει η ειρήνη και η ομόνοια. Χρόνια πολλά σε όλους».

Δείτε σχετικά στο παρακάτω link:

https://youtu.be/e9whm05NHEs

photo-orthodoxia-1-1000x722
photo-orthodoxia-2-1000x745
photo-orthodoxia-3-1000x742
photo-orthodoxia-4-1000x664
photo-orthodoxia-5-1000x650
photo-orthodoxia-6-1000x705
photo-orthodoxia-7-1000x628
photo-orthodoxia-8-1000x718
photo-orthodoxia-10-1000x718