Γ. Πατούλης: «Τιμούμε τους ηρωικούς αγωνιστές μας και στέλνουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα πως στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία δεν έχουν θέση φασιστικές και μισαλλόδοξες ιδεολογίες»

 

photo-eparsi-simaias-2-1000x667

Στην καθιερωμένη τελετή έπαρσης της σημαίας στην Ακρόπολη από εύζωνες της προεδρικής φρουράς, η οποία πραγματοποιήθηκε και φέτος για τα 78 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα, που έγινε στις 12 Οκτωβρίου 1944, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, o βουλευτής της ΝΔ Β. Υψηλάντης εκπροσωπώντας τη Βουλή, o Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων Αντιστράτηγος Γ. Κωστίδης, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων.

Ακολούθως o κ. Πατούλης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Στεφάνια κατατέθηκαν επίσης από αντιστασιακούς και εκπρόσωπους φορέων και οργανώσεων.

photo-eparsi-simaias-8-1000x653

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Η μέρα που απελευθερώθηκε η Αθήνα είναι ημέρα γιορτής, μνήμης, σεβασμού και τιμής για εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή για την ελευθερία. Τιμούμε τους ηρωικούς αγωνιστές μας και στέλνουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα πως στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία δεν έχουν θέση φασιστικές και μισαλλόδοξες ιδεολογίες. Ο καλύτερος φόρος τιμής για τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν είναι να εργαστούμε όλοι μαζί, ενωμένοι, για μια ισχυρή χώρα και μονιασμένη».

photo-eparsi-simaias-6-1000x647
photo-eparsi-simaias-5-1000x688
photo-eparsi-simaias-3-1000x700
photo-eparsi-simaias--1000x743