Γ. Πατούλης: «Τιμούμε σήμερα την Παναγία, μητέρα του Χριστού και μητέρα όλων των χριστιανών, που παραμένει για όλους μας η Πηγή της Ζωής και της δημιουργίας. Είναι ημέρα αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας»

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στο Δήμο Αχαρνών, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δημάρχου Σ. Βρεττού.

Στο αποκορύφωμα των εορτασμών τελέστηκε ο εόρτιος Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιλίου – Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ακολούθησε η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής με τη συνοδεία Γριζοφόρων και Τσολιάδων του Λυκείου Ελληνίδων των Αχαρνών, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μέχρι τον προαύλιο χώρο του Κεντρικού Ναού του Αγίου Βλασίου.

Ακολούθως ο κ. Πατούλης παρακολούθησε την αναπαράσταση των εορτασμών του παρελθόντος με τον χορό των Γριζοφόρων του Λυκείου Ελληνίδων μπροστά από τον Ιερό ναό του Αγίου Βλασίου, με τη συνοδεία στο τραγούδι του Σπύρου Μπρέμπου, αλλά και τη μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αχαρνών με τη συμμετοχή των τραγουδιστών Χ. Μενιδιάτη και Ν. Μακρόπουλου.  

Επισημαίνεται πως στο πλαίσιο των εορτασμών εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό και τον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα στο Μουσείο της ΙΛΕΑ, στην κεντρική πλατεία, η έκθεση με τίτλο «Μνήμες Νίκης και Ανδρέα Κολυβά».

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τη σημερινή μέρα τιμούμε εδώ στο Δήμο Αχαρνών, ο οποίος διοργάνωσε μία σειρά εξαιρετικών εκδηλώσεων, την Παναγία, μητέρα του Χριστού και μητέρα όλων των χριστιανών, που παραμένει για όλους μας η Πηγή της Ζωής και της δημιουργίας.  Είναι ημέρα αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Αρκεί να το πιστέψουμε και να εργαστούμε όλοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, προσηλωμένοι σε αυτό τον στόχο. Χρόνια πολλά σε όλους».

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων o Aν. Υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας, οι βουλευτές Νάσος Αθανασίου, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου, Πάνος Σκουρολιάκος, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Θανάσης Κατσιγιάννης, Ευρώπη Κοσμίδη, Γιάννης Σμέρος, Γεωργία Βλάχου, οι δήμαρχοι Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και Φυλής Χρήστος Παππούς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι και πλήθος κόσμου.

 

 Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες:

photo-axarnai-10--1000x702
photo-axarnai-1-1000x718
photo-axarnai-2-1000x718
photo-axarnai-3-1000x718
photo-axarnai-4-1000x718
photo-axarnai-6-1000x718
photo-axarnai-7-1000x686
photo-axarnai-8-1000x693
photo-axarnai-9-1000x688