Γ. Πατούλης: « Επιβραβεύουμε τη θέληση για μάθηση και την κατάκτηση των αρετών της παιδείας και της καλλιτεχνικής έκφρασης»

Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Μίκης Θεοδωράκης» της Περιφέρειας Αττικής, συνοδεία χρηματικών επάθλων στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά στα Μανιάτικα, στο πλαίσιο του θεσμού που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Στόχος η στήριξη και επιβράβευση των μαθητών και μαθητριών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στις 3 μαθήτριες των τριών τάξεων του Λυκείου Έ. Δημητρουλάκη, Δ. Μπασδέκη και Κ. Κουκουβέλα, που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2020-21 και συνοδεύτηκαν από τα αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα, 400 ευρώ για την μαθήτρια της Ά Λυκείου, 500 ευρώ της Β΄ Λυκείου και 600 ευρώ της Γ΄Λυκείου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Παιδείας Χαράλ. Αλεξανδράτος, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού κα Ε. Μπαρμπαγιάννη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Αλιείας, Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής Στ. Βοϊδονικόλας και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών Στ. Μελάς.

Κατά την απονομή των βραβείων στην ειδική εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Συγχαίρω θερμά τους μαθητές που αρίστευσαν. Η απονομή των βραβείων είναι μια συμβολική κίνηση που ενισχύει την ευγενή άμιλλα και επιβραβεύει την θέληση για υψηλούς στόχους και διαρκή βελτίωση στο πεδίο της γνώσης και της μάθησης. Στο πρόσωπο των μαθητών που βραβεύθηκαν τιμούμε παράλληλα όλους τους μαθητές για την καθημερινή προσπάθεια που κάνουν προκειμένου να αναπτύξουν τις αρετές που διδάσκει η γενική και καλλιτεχνική παιδεία.

Ο διαχρονικός Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης μέσα από την ζωή και την τέχνη του δίδαξε αυτές τις αρετές και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το θεσμό των συγκεκριμένων βραβείων που εμπνευστήκαμε ως Περιφέρεια και αγκαλιάζετε κι εσείς με την αγάπη και τον ενθουσιασμό σας. Απευθύνω και πάλι τα συγχαρητήρια μου σε όλους και εύχομαι πάντα επιτυχίες στον αγώνα και στους κόπους σας για ένα καλύτερο μέλλον».  

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της καθιέρωσης των βραβείων, θα δίνει κάθε χρόνο από ίδιους πόρους, σε κάθε Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο της Αττικής τα οποία είναι 8 στο σύνολο τους, το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ για τη βράβευση 3 μαθητών-μαθητριών, που προήχθησαν ή αποφοίτησαν με τον υψηλότερο βαθμό, σε κάθε μία εκ των τριών (3) τελευταίων τάξεων του κάθε σχολείου (δηλαδή από ένα βραβείο για κάθε τάξη), μαζί με μία αναμνηστική πλακέτα της Περιφέρειας Αττικής.

Τα σχολεία στα οποία θα απονέμονται κάθε χρόνο τα βραβεία είναι τα εξής: Μουσικό Σχολείο Αθήνας, Μουσικό Γυμνάσιο Αλίμου, Μουσικό Σχολείο Ιλίου, Μουσικό Σχολείο Πειραιά, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ Γέρακα, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ Περιστερίου και Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών.

photo-sxoleio-peiraias-3-1000x716
photo-sxoleio-peiraias-2-1000x701
photo-sxoleio-peiraias-1-1000x815
photo-sxoleio-peiraias-9-1000x665

photo-sxoleio-peiraias-4-1000x696
photo-sxoleio-peiraias-5-1000x691
photo-sxoleio-peiraias-6-1000x617
photo-sxoleio-peiraias-7-1000x665
photo-sxoleio-peiraias-8-1000x665