Ξεκάθαρα και ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις διατυπώθηκε χθες η πολιτική βούληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ουσιαστική στήριξη και την ενίσχυση των δομών και φορέων παροχής παιδικής προστασίας και ειδικά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου (ΠΕΝ), μέσα από σειρά πρωτοβουλιών.

 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του Συνεδρίασης, το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, με επικεφαλής τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Γ. Σμέρο, την άμεση εκπόνηση και κατάθεση ολοκληρωμένης εισήγησης προς ψήφιση μέσα στο Δεκέμβριο, καθώς και την προώθηση τροπολογίας, προκειμένου να αλλάξει το καθεστώς του ΠΕΝ από ΝΠΙΔ σε ΝΠΔΔ και να μπορέσει να περιέλθει τελικά το Ίδρυμα στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συζήτηση παρέστησαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Αθ. Παπαρούπας, Μέλη του Δ.Σ., εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΠΕΝ, με επικεφαλής την κ. Σ. Μερτίκα, Πρόεδρο του Σωματείου, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλλιθέας, κ. Π. Γαλανόπουλος (και μέλος του Δ.Σ. του ΠΕΝ) και κ. Κ. Πολυχρονίδης.

Το θέμα έφερε προς συζήτηση στο Συμβούλιο η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Ηρώ Ζερβάκη, η οποία έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την επίλυση των προβλημάτων του ΠΕΝ, σε συνεργασία με την κ. Λ. Βασιλάκου, Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Θεμάτων.