Με σκοπό τη δημιουργία ενός  Κοινωνικού Δικτύου που θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011, με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ, στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν και οι Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Έργων, κα Άννα Παπαδημητρίου- Τσάτσου και κ. Βασίλειος  Κόκκαλης, συζητήθηκαν οι εφιαλτικές διαστάσεις της ανεργίας και οι συνέπειες της, ενώ αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι άξονες συνεργασίας που μπορούν να αναπτύξουν από κοινού οι δύο φορείς, τόσο για την αναχαίτιση του φαινόμενου  όσο και για την υποστήριξη  των ανέργων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Στην Αττική, όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας η ανεργία εκτινάχθηκε στο 18,1 % τον μήνα Σεπτέμβρη.

Η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά, οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να συμβάλλουμε με ευαισθησία και αποφασιστικότητα στην ανακούφιση των ανέργων.

Συμφωνήσαμε με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ.  Παναγόπουλο να συναντηθούμε εκ νέου μετά τις γιορτές με διευρυμένη συμμετοχή φορέων και με πιο συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για άμεσες κοινωνικές δράσεις».