Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011 η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου και ο Δήμαρχος Φυλής κος Δημήτρης Μπουραϊμης συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Παντελή Οικονόμου, προκειμένου να του θέσουν θέματα αρμοδιότητάς του με μείζονα σημασία για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα η κα Δήμου αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον περιορισμό των εφοριών και την πιθανότητα κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Μεγάρων και συγχώνευσης – μεταφοράς της στη  Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας, καθώς και της Δ.Ο.Υ. Άνω Λιοσίων και συγχώνευσής της με τις Δ.Ο.Υ. Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων και Πετρούπολης. Δήλωσε ότι μια τέτοια πιθανότητα θα οδηγούσε στη δυσλειτουργία των υπηρεσιών και στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών και επαγγελματιών, καθώς η χιλιομετρική απόσταση που θα αναγκάζονταν να διανύσουν για την τακτοποίηση των υποθέσεων τους είναι πολλαπλάσια της σημερινής και συνεπάγεται κόστος τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα. Επισήμανε δε ότι οι πολίτες και οι επαγγελματίες που εξυπηρετούνται από τις υπάρχουσες εφορίες ήδη αντιδρούν έντονα και οργανωμένα στη προοπτική συγχώνευσής αυτών.

Η Αντιπεριφερειάρχης έθεσε επίσης το θέμα της απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ.) από τα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής και της αξιοποίησης του χώρου που καταλαμβάνει σήμερα. Επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται δίπλα στον Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής και εκτείνεται σε μία μεγάλη έκταση, κατασπαταλώντας ζωτικό χώρο σε μία περιοχή που η εξεύρεση και αξιοποίηση ελεύθερων χώρων αποτελούν στόχο τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου Φυλής. Η προοπτική αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης με την δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής και η απόδοσή της στους πολίτες της Δυτικής Αττικής θα αποτελέσει ενίσχυση της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής τους.

Επίσης ζήτησε την παραχώρηση έκτασης που ανήκει στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.), η οποία βρίσκεται πλησίον του σταθμού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στα Άνω Λιόσια, προκειμένου να κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης των οχημάτων, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτόν την εξυπηρέτηση των επιβατών και ενισχύοντας την χρησιμοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Φυλής έθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό και ιδιαίτερα προβλήματα του Δήμου του που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.