Τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό συνάντησε σήμερα ο εντεταλμένος της γερμανικής Κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία σε Δήμους και Περιφέρειες, Χανς Γιοακιμ Φούχτελ. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, συμμετείχαν ακόμη κλιμάκιο βουλευτών του γερμανικού Κοινοβουλίου και διάφοροι θεσμικοί παράγοντες, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών κα Παπαδημητρίου – Τσάτσου Άννα, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Στη συζήτηση που διεξήχθη, ανταλλάχτηκαν πολλές απόψεις, καθώς και υποδείξεις από την πλευρά του Περιφερειάρχη Αττικής, έτσι ώστε η ελληνογερμανική συνεργασία να γίνει πιο ουσιαστική και να βοηθήσει πραγματικά τόσο την ελληνική, όσο και τη γερμανική οικονομία και ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε στην επερχόμενη 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Περιφερειών και των Πόλεων που θα διοργανωθεί στην Αθήνα τον ερχόμενο Μάρτιο και ακολούθως, έκανε έναν απολογισμό στο έως τώρα έργο της Περιφέρειας, τόσο με επιχειρήματα όσο και με οπτικοακουστικό υλικό.

Από τη μεριά του, ο κ. Φούχτελ επισήμανε πως η χαρά του είναι μεγάλη όταν συνομιλεί με έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό άνθρωπο, ο οποίος τεκμηριώνει στο ακέραιο το πλούσιο και δραστήριο έργο του, δίνοντας παράλληλα τη σιγουριά πως τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν πάνε χαμένα, αλλά αξιοποιούνται με τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο. Ανέφερε επίσης, πως γνωρίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο Τομέα προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και προέτρεψε όλους τους δημόσιους φορείς να συνεργαστούν μεταξύ τους για την επίτευξη του κοινού στόχου, ο οποίος είναι να καταφέρει η Ελλάδα να βγει από το τέλμα της ύφεσης και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.