Γ. Πατούλης: « Θα παραμείνουμε στο πλευρό των φίλων Βορειοηπειρωτών και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε στην προσπάθεια που κάνουν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους»

photo omonoia 1Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες αλλά και η δρομολόγηση κοινών δράσεων με την Περιφέρεια Αττικής με στόχο να αναδειχθούν οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Μειονότητας – ΟΜΟΝΟΙΑ.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας συμμετείχαν ο Β. Καγιος,  Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Μ Ομόνοιας, ο Γ. Τζομακας Αντιπρόεδρος Δ.Ε.Ε.Μ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο Αλ. Πάντος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομόνοιας και η Μ. Γιώτη στέλεχος του Πιλοτικού προγράμματος των ΚΕΠ Υγείας.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση έμφαση δόθηκε στα ζητήματα που σχετίζονται με τη συνταξιοδοτική και ασφαλιστική τους κάλυψη, αλλά και στην έλλειψη εκπαιδευτικών και υγειονομικών υποδομών. Παράλληλα συζήτησαν τη δυνατότητα υλοποίησης κοινών δράσεων με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας των ομογενών Βορειοηπειρωτών.

Τα μέλη του Προεδρείου της ΔΕΕΜ – Ομόνοια ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Αττικής για τη διαχρονική στήριξη στην υπεράσπιση των δικαίων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και υπογράμμισαν ότι προσδοκούν στη συμβολή του για την επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Πατούλης επικαλούμενος και τις συχνές επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει σε περιοχές της Β. Ηπείρου, υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες της μειονότητας παραμένει ενεργό και θερμό και τους διαμήνυσε τη δέσμευση του ότι θα είναι στο πλευρό τους  και θα τους παρέχει  στήριξη για την επίλυση των ζητημάτων τους. «Πιστεύουμε στο δίκαιο και στις συνθέσεις. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η Ελληνική Εθνική Μειονότητα και θα τους στηρίξουμε για μία καλύτερη ποιότητα ζωής με πράξεις και όχι με λόγια», ανέφερε.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της υγειονομικής κάλυψης, ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε τη βούλησή του να οργανωθεί ένα υγειονομικό οδοιπορικό σε περιοχές της Β. Ηπείρου,με τη συνδρομή κινητών μονάδων υγείας, μία πρωτοβουλία που είχε αναλάβει  και ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν οι ανάγκες που υπάρχουν. 

 «Έχουμε χτίσει μία καλή αμφίδρομη σχέση και αυτή θα την ενισχύσουμε», ανέφερε και πρόσθεσε: «Οι Βορειοηπειρώτες είναι δύο φορές Έλληνες. Πρόκειται για ανθρώπους με υψηλό εθνικό φρόνημα, μεγάλη αγάπη για τα ελληνικά χώματα και ακόρεστη διάθεση προσφοράς στην πατρίδα. Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοικτή για εσάς. Θα είμαστε δίπλα σας και θα σας στηρίξουμε στην προσπάθεια που κάνετε για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων σας.»

Επισυνάπτεται το φωτογραφικό υλικό

photo omonoia 1.jpg JPG 214,53 KB19/11/21 11:14:24
photo omonoia 2.jpg JPG 277,02 KB19/11/21 11:14:24