Γ. Πατούλης: «Τιμούμε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας με τον Αιγυπτιακό λαό και στηρίζουμε κάθε δυνατότητα ενίσχυσης και διεύρυνσης της συνεργασίας μας».

IMG_20221019_163630-1000x677

Οι διαχρονικοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μια φορά κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρέσβη της Αιγύπτου Omar Amer Youssef. 

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο βάρος που αποκτά η στρατηγική σχέση των δύο χωρών και λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, ενώ εξήρε την συνεισφορά του αιγυπτιακού πολιτισμού στην παγκόσμια ιστορία.

Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας και σε επίπεδο Περιφερειών, με την πρόταση εκ μέρους του Πρέσβη για την Αδελφοποίηση των Περιφερειών Αττικής και Καΐρου που θα διευκολύνει την ανάπτυξη δράσεων σε διάφορους τομείς όπως ο πολιτισμός και ο θεματικός τουρισμός.

Ο Αιγύπτιος Πρέσβης, με αφορμή την επερχόμενη σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή που θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου στο Σαρμ Ελ Σείχ, συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Αττικής για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται με το πρόγραμμα ανακύκλωσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της Αιγύπτου, για τα σχετικά θέματα. Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής, επισήμανε ότι θα ήταν δυνατή η ανάπτυξη συνεργασίας για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας σε αυτό το ζήτημα. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με αφορμή την συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρέσβη επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Οι δεσμοί φιλίας και η αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ Ελλήνων και Αιγυπτίων είναι αποτυπωμένοι στην Ιστορία των δύο λαών. Αυτούς τους δεσμούς οφείλουμε να τους διατηρούμε και να τους ενισχύουμε, ιδιαίτερα στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε με τις πολλές και ποικίλες προκλήσεις της».

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Αιγύπτου Omar Amer Youssef, ευχαρίστησε τον κο Πατούλη για τα θερμά του λόγια, εκφράζοντας την βούληση για ενδυνάμωση των σχέσεων και των συνεργασιών των δύο χωρών, προσκαλώντας τον Περιφερειάρχη στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

IMG_20221019_163724-1000x651
IMG_20221019_163814-1000x705