Γ. Πατούλης: «Κοινός μας στόχος να ενισχύσουμε τις διμερείς μας σχέσεις σε αναπτυξιακούς τομείς και να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία προς όφελος των πολιτών»

photo-presvis-israil-3-1000x667

Στον απόηχο των εκδηλώσεων μνήμης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας τον Ισραηλινό Πρέσβη Νόαμ Κατς.

«Τιμή μας που είστε εδώ σε μία ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό, μία ημέρα που όλοι πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ ξανά να επαναληφθεί αυτή η θηριωδία» υπογράμμισε ο  Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τον κ. Κατς, με τον Ισραηλινό πρέσβη να τον ευχαριστεί για τις εκδηλώσεις μνήμης.

Στη συνέχεια ο Ισραηλινός πρέσβης και αφού εστίασε στη διαχρονικά καλή συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ η οποία όπως ανέφερε βασίζεται σε αναπτυξιακούς πυλώνες όπως η ενέργεια, το επιχειρείν, ο πολιτισμός και ο τουρισμός, υπογράμμισε πως ο λαός του Ισραήλ αγαπά ιδιαίτερα τη χώρα μας, όπως φαίνεται και από τους χιλιάδες ισραηλινούς που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

«Η Αττική αποτελεί το κέντρο της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας και σ΄αυτό το πλαίσιο βούλησή μας είναι να αναπτύξουμε μία εποικοδομητική συνεργασία με τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας» σημείωσε και ακολούθως ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη για τις προτεραιότητες της διοίκησης στον τομέα της ανάπτυξης της Αττικής.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης αφού ανέφερε πως η Αττική έχει αλλάξει πρόσωπο και πως βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά, συμφώνησε πως υπάρχει ευρύ πεδίο συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, ο πολιτισμός και ο τουρισμός, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στρατηγική που ακολουθεί η Περιφέρεια στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, επισημαίνοντας πως θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμη η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών σε αυτό το πεδίο.

Παράλληλα και αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη σχετικά με τις δράσεις που υλοποιούνται από πλευράς της Περιφέρειας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και την εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον, πολιτικών, όπως η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, ενώ συζήτησαν και για τη βούληση του να δημιουργηθούν ενεργειακές κοινότητες, σε συνεργασία με τους Δήμους.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης εστίασε στο θέμα του τουρισμού, σημειώνοντας τη σημασία ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού όπως ο Τουρισμός Υγείας, ενώ διατύπωσε και την πρόταση να δημιουργηθεί ένα κοινό επιστημονικό δίκτυο με αντικείμενο την προστασία της υγείας των πολιτών, τονίζοντας πως η Περιφέρεια εστιάζει ιδιαίτερα σε δράσεις πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου.

«Βούλησή μας είναι να ενισχύσουμε τις διμερείς μας σχέσεις σε αναπτυξιακούς τομείς και να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία προς όφελος των πολιτών. Θα έχουμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με στόχο να θέσεις τις βάσεις πάνω στις οποίες θα οικοδομηθεί η συνεργασία μας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης στην ολοκλήρωση της συνάντησης.

 

photo-presvis-israil-2-1000x748
photo-presvis-israil-1-1000x667