Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, με αντικείμενο την αύξηση της απορροφητικότητας του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και την εντατικοποίηση της υλοποίησης του ΕΣΠΑ πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Αττικής όσο και ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τόνισαν πως η επιτάχυνση του ρυθμού απορροφητικότητας και υλοποίησης του προγράμματος είναι το ζητούμενο για την ανάπτυξη, όχι μόνο της Περιφέρειας Αττικής αλλά ολόκληρης της χώρας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επεσήμανε ότι, για να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα στην πρόοδο υλοποίησης του Προγράμματος, πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες fast track, οι οποίες θα απεμπλέκουν τα έργα από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που δημιουργούν επιζήμιες καθυστερήσεις, θέση με την οποία ταυτίστηκε και ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής παρουσίασε την πρόοδο του προγράμματος υπογραμμίζοντας πως οι συνολικές δαπάνες για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου  ανέρχονται σε  34.005.912,53 €, παρουσιάζοντας αύξηση 30%.

Εξέφρασε δε, την πεποίθησή του ότι η Περιφέρεια Αττικής μέσα από σοβαρή και αποτελεσματική δουλειά, θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει ως τις 31/12/2011 λέγοντας:

«Καταφέραμε στους τρείς μήνες που έχουμε αναλάβει τη διαχείριση του ΠΕΠ Αττικής να αποδειχτούμε  αξιόπιστοι  στους πολίτες όχι μέσα από λόγια αλλά με ουσιαστική προσπάθεια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».