Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός:

  • Με έργο και καλή συνεργασία μεταξύ Πολιτείας και Αυτοδιοίκησης πάμε μπροστά
  • Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και δουλειές για τον κόσμο
  • Ολοκληρώνουμε εντός χρονοδιαγράμματος έργα ζωτικής σημασίας για τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής
  • Ούτε ένα Ευρώ δεν πάει χαμένο. Όλα τα χρήματα γίνονται έργα για υποδομές και την εξυπηρέτηση των πολιτών
  • Η ανάπτυξη είναι έργα και όχι κούφιες υποσχέσεις

pallini1Στο πλαίσιο των τακτικών ενημερωτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σήμερα επόπτευσε τέσσερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Παλλήνης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα, το Δήμαρχο Παλλήνης, Θανάση Ζούτσο και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Δημοσθένη Μπαρούτα, Γιάννη Δημόπουλο και Γιώργο Σμέρο.

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το μεγάλο έργο αποκατάστασης και κατασκευής της οδού Κύπρου, μήκους περίπου 1.5 χμ.., ένα έργο με ιδιαίτερη δυσκολία λόγω κατολισθήσεων και υψομετρικών διαφορών. Πρόκειται για μια διαδημοτική οδό που συνδέει τρεις όμορους Δήμους (Παλλήνη – Πικέρμι – Πεντέλη), δίνει διέξοδο στο Νοτιοανατολικό τμήμα του Πεντελικού όρους μέσω Βριλησσίων, Πεντέλης και Κηφισιάς και προς τους λιμένες Ραφήνας και Λαυρίου. Η δαπάνη για το έργο αυτό, που προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανέρχεται στα 4,42 εκ Ευρώ και αναμένεται να έχει παραδοθεί έως τον Ιούλιο 2014.

Επιπλέον, επέβλεψε την πορεία υλοποίησης ενός επίσης σημαντικού έργου στο Δήμο Παλλήνης, που περιλαμβάνει την ενοποίηση των αθλητικών, σχολικών και κοινόχρηστων χώρων με δίκτυο πεζοδρόμων, καθώς και με χώρους περιπάτου και αναψυχής. Πρόκειται για ένα έργο ολοκληρωμένης και καλαίσθητης ανάπλασης της περιοχής της Παλλήνης,προϋπολογισμού 2 εκ. Ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής, που βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του και την παράδοσή του στους πολίτες.

pallini3Στη συνέχεια, ο κ. Σγουρός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις δύο βρεφονηπιακών σταθμών:

Ο πρώτος, του οποίου η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί, βρίσκεται στην οδό Αριστογείτονος 31 & Μεγακλέους 17, είναι δυναμικότητας 30 θέσεων, και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 1,35 εκ. Ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής.

Ο δεύτερος βρεφονηπιακός σταθμός, βρίσκεται στη θέση Ανάφης –Κέας – Σκοπέλου – Σποράδων, θα μπορεί να δεχθεί 52 παιδιά, και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2,45 εκ. Ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής. Αναμένεται να παραδοθεί το Μάρτιο του 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δήμο Παλλήνης βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα έχει παραδοθεί το σημαντικό έργο της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, προϋπολογισμού 4,2 εκ Ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής, που θα συμπληρώσει και θα επεκτείνει το υπάρχον δίκτυο του Γέρακα και θα θωρακίσει την περιοχή σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για τις προσπάθειές τους και την οργανωμένη και άρτια δουλειά τους, ενώ επισήμανε ότι με τα έργα αυτά θα εξυπηρετηθούν οι διαδημοτικές ανάγκες και θα λυθούν σοβαρά προβλήματα των κατοίκων.

pallini2Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αφού με τη σειρά του ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας, δήλωσε: «Όταν υπάρχει θέληση και συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας και των φορέων της Αυτοδιοίκησης, όπως συμβαίνει εδώ, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Γίνεται έργο και μόνο με έργο πάμε μπροστά. Το σημαντικό για τον τόπο μας είναι να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και δουλειές για τον κόσμο»