Γ. Πατούλης: «Με σχέδιο και μεθοδικότητα εργαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να καθιερώσουμε την Αττική ως έναν από τους δημοφιλέστερους Προορισμούς διεθνώς»

Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας να συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη του θεματικού Τουρισμού στην Αττική με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και την καθιέρωσή της ως κορυφαίο προορισμό διεθνώς, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλη, χαιρετίζοντας την έναρξη της Έκθεσης World Tourism Expo που διοργανώνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο κ. Πατούλης μαζί με την Πρόεδρο του ΕΟΤ Α. Γκερέκου. Στην τελετή παραβρέθηκε και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης περιηγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις νέες τουριστικές τάσεις αλλά και να συζητήσει με τους εκθέτες για τις προοπτικές ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, που είναι στις βασικές θεματικές της έκθεσης.

Γ. Πατούλης: «Για τη φετινή χρονιά είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την Αττική μας»

Χαιρετίζοντας την επίσημη έναρξη της έκθεσης ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τους διοργανωτές για την επίκαιρη θεματολογία της που επικεντρώνεται στον θεματικό Τουρισμό, τη Γαστρονομία, τον Οίνο και τα νησιά της χώρας και επισήμανε: «Ο θεματικός τουρισμός συμπορεύεται με τη στρατηγική μας για την τουριστική ανάπτυξη της μεγαλύτερης Μητροπολιτικής Περιφέρειας της χώρας. Πέρα από τον αδιαμφισβήτητο ιστορικό και πολιτιστικό της θησαυρό, η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, έχει να επιδείξει άριστα σε ποιότητα αγροτικά προϊόντα πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής. Και επενδύουμε συστηματικά σ’αυτή την τάση. Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί από όλο τον κόσμο σήμερα αναπτύσσουν στρατηγικές για την ανάδειξη της γαστρονομικής τους ταυτότητας και των ιδιαίτερων γευστικών πολιτισμών του κάθε τόπου. Ώστε να αυξήσουν την επιρροή στις επιλογές προορισμού των τουριστών».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης εξέφρασε την αισιοδοξία του σε ότι αφορά την Αττική για τη φετινή χρονιά επικαλούμενος στοιχεία με βασικότερα τα εξής:

Είναι ενδεικτικό ότι η Αθήνα, με βάση τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών,

  • το πρώτο τρίμηνο του 2022 παρουσίασε ανάκαμψη στην επιβατική κίνηση που έφτασαν το 64% των επιπέδων του 2019, -προ COVID19-,
  • ενώ ήδη στο πρώτο 15ήμερο του Απριλίου το ποσοστό αυτό υπερέβη το 80%.

«Και αναμένουμε, πέρα από την Ευρώπη, την Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες,  η τουριστική ζήτηση, και η γνωριμία των επισκεπτών με τον τόπο μας να εκτοξευθεί με τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις των Αμερικανικών αεροπορικών εταιριών. 3.000 ταξιδιώτες την εβδομάδα θα φθάνουν στο Ελευθέριος Βενιζέλος με απευθείας πτήσεις από την Ατλάντα, το Σικάγο, τη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και την Ουάσιγκτον. Ως Αττική, μέσα από ένα πλούσιο σχέδιο δράσης και εξωστρέφειας, το οποίο εφαρμόζουμε συστηματικά, διαπιστώνουμε ότι κερδίζουμε αυξανόμενο ενθουσιασμό επισκεπτών που θέλουν να γνωρίσουν την Περιφέρεια με τον πολυθεματικό ταξιδιωτικό της χαρακτήρα, τον οποίο και προβάλλουμε», επισήμανε:

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης εστίασε στις προτεραιότητες που είναι οι εξής: 

• η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στην Αττική,
• η εφαρμογή των αρχών της κυκλικής τουριστικής οικονομίας,
• ο ψηφιακός μετασχηματισμός, καθώς και η
• ανάδειξη της Περιφέρειας Αττικής ως ασφαλούς προορισμού.

Kαταλήγοντας τόνισε: «Στόχος μας είναι με φόντο την ιστορία και τον πολιτισμό της Αττικής που της προσδίδει τον τίτλο της αιώνιας μητρόπολης, να ελκύσουμε τον διεθνή ταξιδιώτη για να γνωρίσει τον τόπο, ανταποκρινόμενοι στις τάσεις του Τουρισμού ειδικά όπως διαμορφώνεται μετά την σκληρή εμπειρία της παγκόσμιας επιδημίας. Ένα ταξίδι εμπειριών , γεύσεων και γοητείας των αισθήσεων.
• Η πράσινη Αττική, όπως μετασχηματίζεται,
• η έξυπνη περιφέρεια,
• η μπλε περιφέρεια με τα θαλάσσια σπορ και τα ταξίδια,
• Η Αττική της παραδοσιακής ελληνικής φιλοξενίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο παρακάτω link:

https://youtu.be/NpgwJjSTOCA

Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες:

photo-ekthesi-1-1000x726
photo-ekthesi-2-1000x753
photo-ekthesi-3-1000x600
photo-ekthesi-5-1000x701
photo-ekthesi-4-1000x680
photo-ekthesi-6-1000x671
photo-ekthesi-7-1000x620