Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε και στηρίζουμε τη νέα γενιά. Είναι το μέλλον και η ελπίδα μας»

 

photo-mousiko-sxolkeio-1-1000x680

Την εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Αθηνών με αφορμή την αυριανή εθνική επέτειο αλλά και τη σημερινή γιορτή της Ελληνικής Σημαίας, παρακολούθησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν από τον Περιφερειάρχη σε 2 μαθητές που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2020-21 τα πρώτα βραβεία «Μίκης Θεοδωράκης» τα οποία συνοδεύτηκαν από χρηματικά έπαθλα (500 ευρώ στον πρώτο μαθητή και 400 ευρώ στον δεύτερο), που θεσμοθετήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου, μετά από σχετική πρόταση του κ. Πατούλη.

Επίσης δόθηκε έπαινος σε μία τρίτη μαθήτρια, ενώ ο κ. Πατούλης παράλληλα με τα βραβεία παρέδωσε και τη σημαία στη σημαιοφόρο του σχολείου η οποία αρίστευσε στο περσινό σχολικό έτος. 

 

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην εκδήλωση o Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Αθηνών Α. Καπετανάκης. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος.

photo-mousiko-sxoleio-7-1000x736

 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να συγχαρώ θερμά τους μαθητές που αρίστευσαν και να ευχηθώ να χαρούν τους καρπούς των κόπων τους αλλά και όλους τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αθηνών, οι οποίοι αγαπούν την τέχνη της μουσικής και σπουδάζουν για να προσφέρουν στον πολιτισμό της χώρας μας. Τα χρειαζόμαστε και τα τιμούμε αυτά τα νέα παιδιά που είναι το μέλλον και η ελπίδα μας. Ο πολιτισμός είναι βασικός πυλώνας της ιστορικής μας κληρονομιάς και κάθε επένδυση σε αυτόν είναι πολύτιμη.

photo-mousiko-sxoleio-5-1000x716

Θέλω να συγχαρώ και τον Διευθυντή του Σχολείου Α. Καπετανάκη για τη διοργάνωση της όμορφης αυτής εορταστικής εκδήλωσης με αφορμή την αυριανή εθνική επέτειο.

«Σήμερα όμως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να απονείμουμε σε αριστεύσαντες μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αθηνών τα πρώτα βραβεία και χρηματικά έπαθλα «Μίκης Θεοδωράκης» που θεσμοθέτησε η Περιφέρεια Αττικής για τους μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής μας, που διακρίνονται» ανέφερε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε:

 

photo-mousiko-sxoleio-6-1000x693

«Η Περιφέρεια Αττικής με την συμβολική αυτή κίνησή της, θέλησε να ενισχύσει την  ευγενή άμιλλα, τους υψηλούς στόχους και τη διαρκή βελτίωση των μαθητών μας, δηλαδή των παιδιών μας, τιμώντας συγχρόνως στο πρόσωπο των βραβευομένων μαθητών, όλους τους Μαθητές και  όλους τους Εκπαιδευτικούς   Λειτουργούς  για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά, προκειμένου να κατακτήσουν οι πρώτοι τα πολυτιμότατα αγαθά, που είναι η Γνώση και η Παιδεία.

Ξεκινάμε την όμορφη αυτή δραστηριότητα με πρώτο το Μουσικό Σχολείο Αθηνών και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα σχολεία της Αττικής μας.

Εύχομαι χρόνια πολλά, συγχαρητήρια σε όλους και εις ανώτερα».  

 

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση στο παρακάτω link:

 

https://youtu.be/t9zgNIZbifQ

 

photo-mousiko-sxoleio-3-1000x725
photo-mousiko-sxoleio-2-1000x700