Γ. Πατούλης: «Πρώτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών. Με την υλοποίηση του μεγαλύτερου αντιπλημμυρικού έργου που έχει γίνει στον Δήμο Περάματος θωρακίζουμε την πόλη και συμβάλλουμε στην ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών»

PSTL5826-1000x589

Ως ένα από τα σημαντικότερα αντιπλημμυρικά έργα που θα έχουν γίνει στον Δήμο Περάματος χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Γ. Λαγουδάκης το συγκεκριμένο έργο το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Μάλιστα ο Δήμαρχος τόνισε ότι η συνεργασία που έχει με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου είναι στο υψηλότερο επίπεδο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Ο Γ. Πατούλης, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο, επισήμανε ότι το έργο αυτό αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στον δήμο και στους κατοίκους της περιοχής του Περάματος.

Χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά την επίσκεψή του στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά υπέγραψε μαζί με τον κ. Λαγουδάκη την Προγραμματική Σύμβαση σύμφωνα με την οποία θα ξεκινήσει η «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων». Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.092.000,00 €. Στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ε. Κοσμίδη, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Πειραιά και Νήσων Ε. Παγωτέλης, εκπρόσωπος του αναδόχου και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Γ. Λαγουδάκης προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

«Η Περιφέρεια Αττικής, έχει βάλει σε πρώτη προτεραιότητά της την ασφάλεια των πόλεων. Το Πέραμα αποτελεί μία περιοχή την οποία οφείλουμε ως Αττική να στηρίξουμε και το συγκεκριμένο έργο αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή μας στους κατοίκους του. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει στην περιοχή και έχει προϋπολογισμό 4 εκατομμυρίων. Με έργα, και όχι με λόγια, αποδεικνύουμε ότι είμαστε στο πλευρό των κατοίκων και του δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκη στην προσπάθεια να γίνει μία πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη, και ασφαλής. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής οι οποίες γρήγορα και με αρτιότητα ολοκλήρωσαν τη διαδικασία προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο. Ευχαριστώ τη χωρική Αντιπεριφερειάρχη του Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία κάνει ένα εξαιρετικό έργο και την Εντεταλμένη των έργων την Ευρώπη Κοσμίδη. Συνεχίζουμε».

Δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης

Σήμερα στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά έγινε η υπογραφή της σύμβασης ενός πολύ μεγάλου και σημαντικού έργου για το Πέραμα. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζει την πόλη τα τελευταία πενήντα χρόνια είναι η αντιπλημμυρική προστασία. Με το συγκεκριμένο έργο θεωρούμε ότι η πόλη θωρακίζεται αντιπλημμυρικά και θα πάψει να αντιμετωπίζει μετά από κάθε κακοκαιρία ή μεγάλη βροχόπτωση προβλήματα που αναστατώνουν τους κατοίκους της. Θέλω να επισημάνω ότι υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με τη διοίκηση της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και τον Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, μάλιστα θεωρώ ότι στα πλαίσια αυτά βρισκόμαστε ίσως στο υψηλότερο επίπεδο της καλής συνεργασίας που είχαμε μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας μας θα έχουμε την ίδια συνεργασία και θα αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο και τις άλλες προβληματικές καταστάσεις που απασχολούν το Πέραμα. Θέλω να ευχαριστήσω και τη Σταυρούλα Αντωνάκου, την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά για τη συνεργασία και την αρωγή σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και βεβαίως τον κύριο Περιφερειάρχη για την κατανόηση του στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης μας».

Αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η συμπλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Περάματος σε περιοχές εντός Ρυμοτομικού Σχεδίου του Άνω Περάματος, μέσω της επέκτασης μέρους του υφιστάμενου δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και της κατασκευής μέρους του τριτεύοντος δικτύου του Άνω Περάματος με τελικό αποδέκτη την ευρύτερη παράκτια περιοχή του Δήμου Περάματος. Σήμερα όλες οι απορροές όμβριων οδηγούνται μέσω του υφιστάμενου δικτύου στους κεντρικούς συλλεκτήρες που βρίσκονται επί των Λεωφόρων Δημοκρατίας και Ειρήνης. Καθώς δεν υπάρχει σημαντικό δευτερεύον δίκτυο όμβριων στις κάθετες οδούς, όπως επίσης και σε ολόκληρη την περιοχή του Άνω Περάματος, όλες οι απορροές οδηγούνται στα φρεάτια που βρίσκονται κατάντι, με αποτέλεσμα σε έντονες βροχοπτώσεις να μην επαρκεί η απορροφητικότητα των φρεατίων υδροσυλλογής, παρόλο που οι αγωγοί είναι σε θέση να δεχτούν τις πλημμυρικές απορροές. Με το έργο διαχωρίζονται οι απορροές των ανάντι περιοχών, αποσυμφορίζονται οι συλλεκτήριοι αγωγοί, λόγω επιμήκυνσης του χρόνου συρροής σε αυτούς, βελτιώνεται η υδραυλική συμπεριφορά του δικτύου όμβριων και θωρακίζεται η αντιπλημμυρική προστασία του πολεοδομικού συγκροτήματος του Δήμου Περάματος.

Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες

omvriaperama1 JPG 129,68 KB06/12/21 11:46:53
omvriaperama2 JPG 154,52 KB06/12/21 11:46:53
omvriaperama3 JPG 142,42 KB06/12/21 11:46:53