Με αφορμή την  υπογραφή της Σύμβασης για την επέκταση του  Μετρό στον Πειραιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζουμε την έστω και με μεγάλη καθυστέρηση υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση του Μετρό από το Χαϊδάρι  έως την πλατεία Κοραή στο κέντρο του   Πειραιά με ενδιάμεσους σταθμούς  στην Αγία Βαρβάρα,  στον Κορυδαλλό,  στη Νίκαια, τα Μανιάτικα και το λιμάνι του Πειραιά.

Θέλω να σημειώσω ότι προσωπικά αισθάνομαι περήφανος και δικαιωμένος με την παραπάνω εξέλιξη.  Τα παραπάνω αισθήματα πηγάζουν από το γεγονός  ότι το 2004 ως Δήμαρχος Κορυδαλλού, σε μια εποχή που ο μόνος ρόλος που επιφύλασσε  ο κεντρικός προγραμματισμός και σχεδιασμός για τις δυτικές συνοικίες ήταν αυτός της εγκατάστασης στην περιοχή μας όλων των ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων της Αττικής, με πρωτοβουλία μου  υπήρξε για πρώτη φορά συντονισμένη και οργανωμένη  πολιτική συζήτηση για το θέμα  της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Μετά από επιστολές στον τότε Πρωθυπουργό, τους συναρμόδιους Υπουργούς και την ηγεσία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. για την αναγκαιότητα της επέκτασης, πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2004 ημερίδα στο Κορυδαλλό με την συμμετοχή   του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ, του Προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, του Νομάρχη Πειραιά, των Βουλευτών και όλων των  Δημάρχων  της περιοχής,  οι οποίοι συνέστησαν δίκτυο διεκδίκησης για την υλοποίηση των έργων.

Και σήμερα όμως δεν επαναπαυόμαστε. Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά που μας εμπιστεύτηκε ο πειραϊκός λαός, θα συνεχίσουμε  τον αγώνα αφενός για τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης τους έργου της επέκτασης από το Χαϊδάρι στον Πειραιά  και αφετέρου για επίσπευση των διαδικασιών επέκτασης του δικτύου των μέσων σταθερής τροχιάς και  προς τις πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πειραϊκής χερσονήσου και τα νοσοκομεία του Πειραιά Τζάνειο και Μεταξά αλλά και προς το Κερατσίνι και το Πέραμα».